Také chcete chovat andulku?

Pokud si chceme andulku či andulky pořídit a těšit se z nich u nás doma, měli bychom vědět, jak jim zařídit bydlení. Aby u nás byly spokojené a veselé. Jak na to? Klec a její výbava Ptáčci potřebují alespoň minimální prostor. Ten jim poskytuje klec velká minimálně 120 x 60 centimetrů. Můžeme jim vytvořit samozřejmě i bydlení větší, například voliéru. Záleží na našich prostorových podmínkách. Do bytečku jim umístíme nějakou pěknou větev, aby si mohli brousit zobáčky a šplhat po ní. Nejvhodnější je z ovocného stromu. Na výsuvnou podlahu klece je nejlepší „podestýlkou“ tenká vrstva písku. Je nejhygieničtější z hlediska manipulace při výměně. Andulkám také pomáhají zrnka písku při trávení potravy, kterou po sezobání rozmělňují. Krmítko a napáječku je dle rad chovatelů nejvhodnější umisťovat na mřížky klece. Tito ptáčci se velmi rádi koupou, a proto jim dopřejeme i vhodnou vaničku. Andulky jsou velmi hravé, zvídavé a čiperné. Udělá jim radost, pokud jejich bydlení zpestří různé „atrakce“ (např. houpačky) a hračky. V prodejnách chovatelských potřeb je velký výběr. Kam s ní? Nejlépe na stěnu u okna. Ptáčci rádi pozorují, co se venku děje. Nedáváme ji ale na místo, kam v létě praží celý den slunce! Také klec samozřejmě neumisťujeme v místnostech, kde se hodně kouří nebo je tam hodně kuchyňských výparů! Stanoviště je potřeba vybírat tak, aby bylo bezpečné a zdravé pro ptáčky i pro nás.   Kolik andulek? Na nákup andulek se vydáváme jen do specializovaných obchodů nebo ke zkušeným chovatelům. Tam nám nejlépe poradí a garantují původ ptáčků (musí mít kroužek s vyznačením původu). Papoušci vlnkovaní žijí ve svém původním domově, Austrálii, ve velkých hejnech. Jsou společenští. Lépe je jim ve skupině. Pokud se rozhodneme pro „jedináčka“, je potřeba se mu hodně věnovat, hrát si s ním a mluvit na něj. Jinak by mu bylo moc smutno!   Článek Také chcete chovat andulku? se nejdříve objevil na Tritone.

  • Web: Tritone
  • Aktualizace: 19.1.2024
projít na článek

VISTECH s.r.o. - IP audio systém Harmonys - lepší organizace vyučování a vyšší bezpečnost ve škole

Chcete signalizaci přestávek melodiemi ? Chcete varování osob před nebezpečím ? Chcete hlášení nebo hudbu do vybraných zón ? Chcete mít ve škole přesný čas ?

projít na článek

Výuka tantra masáží pro páry

Chcete v ce proniknout do praktikov n tantrick mas že? Chcete naučen dovednosti použ t pro oživen či zkvalitněn intimn ho života? Chcete se st t lep m milencem?

projít na článek

Psi a Survival výcvik

Poradíte mi jak se chovat k cizím psům na survival výcviku? Marek Chlíbek Dago . .

projít na článek

Jak udělat z aplikace službu

Občas je na serveru potřeba spustit aplikaci, jako službu, i když s tím aplikace nepočítá a neumí se chovat jako služba. Dělá se to následovně:

projít na článek

Byt versus dům

Jako d t jsem si p la, frac34;e budeme m t velikou zahradu, proto frac34;e velik zahrada tak znamenala, frac34;e budeme m t t eba psa a ko ku. J jsem v frac34;dycky cht la cel frac12; frac34;ivot m t psa a ko ku, jenom frac34;e rodi e mi

projít na článek