Taurin je aminokyselina (chemická látka), která představuje stavební kámen bílkovin. Taurin se nachází ve velkém množství v mozku, sítnici, srdci a krevních destičkách. Nejlepším zdrojem příjmu je maso a ryby. Taurin je takzvanou neesenciální aminokyselinou, to znamená, že si ho organizmus dokáže vytvořit, ale jeho množství lze podpořit i příjmem esenciálních aminokyselin, které se nacházejí v potravinách.
Taurin je jedna z nejhojnějších aminokyselin v těle. Tělo využívá taurin k tvorbě bloků bílkovin, regulaci srdečního rytmu a uvolňování neurotransmiterů, proto se taurin mimo jiné vyskytuje v nervovém systému a svalech. Mezi potravinové zdroje taurinu pat
projít na článekTaurin byl poprvé izolován v hovězí žluči roku 1827. Jedná se o aminokyselinu, která není začleněna do proteinů. Jedná se o aminokyselinu zastoupenou nejvíce v očních tkáních (rohovka, duhovka, sítnice) u krys a králíků. Taurin má svou biologickou a fyzio
projít na článekTaurin je přírodní produkt, což ovšem neznamená, že nemá vedlejší účinky. Studie prokázaly, že taurin obsažený v potravinových doplňcích sice nemá významné nežádoucí účinky, ale existují případy, kdy se určité zdravotní komplikace objevily. Pokud se u vás
projít na článek