Ten, kdo nezná cizí jazyk, neví nic o svém vlastním

O tom, že překlad z cizího jazyka je nelehký, není sporu. Existuje spousta jazykových zapeklitostí, ve kterých vám nepomůže ani ten nejlepší slovník. Když nemáte možnost pobývat alespoň pár měsíců v zemi, z jejíhož jazyka překládáte, měli byste hodně číst v originále, nastudovat si reálie, poslouchat mluvené slovo. A umět správně česky! Teprve překládáním z cizího jazyka dokonale poznáte ten svůj mateřský.

projít na článek

ANGLICKÝ JAZYK - ZAČÁTEČNÍCI: ČTVRTEK 11.00 - 12.00

Chcete se konečně začít učit cizí jazyk efektivně? chcete opravdu mluvit? kvalifikovaní čeští lektoři a rodilí mluvčí jazyk se učíte do praxe - co nejvíc mluvíte! bez učebnic a na přesně na míru Vašim požadavkům a cílům nepřetržitá online podpora

projít na článek

„Cizí jazyk nám nenabízí pouze jiná slova, ale jiný svět.“ (Jan Vrba)

Teprve ve druhém ročníku šestiletého gymnázia se někteří studenti rozhodli zúročit své znalosti z francouzštiny a na podzim se přihlásili k jazykovým zkouškám DELF. Nedávno obdrželi výsledky, se kterými jsou nadmíru spokojeni.

projít na článek

Ovládnutí jazyka není o tom, jestli na něj máme nebo nemáme buňky

Řekli jste někdy sami o sobě, že na jazyk nemáte buňky? Působí to jako zaklínadlo a čím častěji ho opakujeme, tím více se nám může zdát, že nám jazyk opravdu nejde, a tak si to jednoduše zdůvodníme tím, že nemáme talent a že jazyky zkrátka nejsou pro nás.

projít na článek

Zahraniční pobyt na partnerské škole ve francouzském Limoges

Patnáct studentů třídy 3. E, kteří studují na našem gymnáziu francouzštinu jako první cizí jazyk, se v doprovodu vyučujících – Mgr. Sylvy Švidrnochové a Mgr. Radima Horáka – zúčastnilo v dubnu zahraničního pobytu, který pomohla zorganizovat partnerská ško

projít na článek

Cizí těleso v tenkém střevě jezevčíka

Roční jezevčík byl předveden pro mírnou apatii a zvracení. Pohmatem byl bez nálezu, až RTG vyšetření odhalilo cizí těleso ve střevě. Při operaci jsme vyjmuli z tenkého střeva kovovou padesátikorunu. Pacient je tři týdny po operaci bez jakýchkoliv potíží.

projít na článek