Terinka z husích foie gras plněná švestkami je skutečná delikatesa, kterou je nejlepší podávat s kdoulovou marmeládou. Tento recept dokazuje, že na jídlo se musí pomalu. Terinka husí foie gras 200g sušené švestky 20g Armagnac 0,02l Portské vino 0,02l sůl, bílý pepř Kachní sádlo 500g Sušené švestky překrojíme na půlky a necháme marinovat v polovině Armagnaku. Foie gras zbavíme žilek, osolíme, opepříme a zastříkneme zbylým Armagnakem a portským vínem. Vložíme do lednice cca na 6 hodin. Poté vyskládáme na potravinářskou folii, přidáme naložené švestky a pevně zabalíme pomocí folie do úhledného válečku. Nakonec ještě zabalíme do alobalu. Kachní sádlo rozehřejeme na 75 st. a zalijeme jím připravený váleček. Necháme v sádle (v lednici) vystydnou do druhého dne. Druhý den vyjmeme a horkým nožem nakrájíme na jednotlivé porce. Kdoulová marmeláda Omyté a nakrájené kdoule 300g Cukr 180g cukr Šťáva z jednoho citrónu a pomeranče Vše vložíme do hrnce, přidáme cca 0,2l vody a rozvaříme do měkka. Poté vše rozmixujeme do hladka a případně ještě svaříme na konzistenci marmelády. Necháme vychladnout Terinka z husích foie gras plněná švestkami, kdoulová marmeláda Pokud chcete ochutnat další speciality, neváhejte s návštěvou Restaurantu Ungelt. Jsme v samém srdci Prahy, kousek od Staroměstského náměstí, v kouzelném dvoře Týn. The post Terinka z husích foie gras plněná švestkami, kdoulová marmeláda appeared first on Restaurant Ungelt.
Svatomartinské husí hody v Caffe Opera 8.11.-13.11.2022 Předkrm Domácí paštika z husích jatýrek, portského vína dekorovaná kaviárem z černého rybízu a naším kváskovým chlebem..189 Kč Polévka Husí vývar, masové knedlíčky, zelenina a krupicové nočky s libeč
projít na článek