V zimě často nekonzumujeme tolik zeleniny, kolik bychom měli. Těstovinové saláty jsou proto (nejen) v tomto období ideální volbou lehčího obědu nebo večeře. Jejich základem jsou těstoviny, které jsou však velmi syté, a tak je dobré mít na paměti, že se nemusí jednat o dietní jídlo. Vždy záleží na množství a kombinaci surovin. V našem receptu, který lahodí oku i chuťovým buňkám, najdete místo majonézy bílý jogurt a pokud si hlídáte energetický příjem, můžete vypustit slaninu.
Těstovinový salát může být připravován několika způsoby a s použitím různých ingrediencí. Vlastně ani nepotřebujete recept, stačí zapojit fantazii a řídit se svou chutí, ale jestli chcete, můžete se inspirovat níže přiloženými recepty. Těstovinový salát m
projít na článekRecept na rychlý těstovinový salát, ve kterém užijeme úrodu ze zahrádky a dobře si pochutnáme. Salát si můžeme s sebou vzít i do práce či na cesty.
projít na článekVajíčkový salát je velmi snadný na přípravu, při dodržení surovin na něm v podstatě není co zkazit. Vajíčkový salát patří do skupiny evergreenů české studené kuchyně. Každý z vás zná určitě ten nejlepší recept na vajíčkový salát. Co rodina, to jiná chuť,
projít na článekJdeme do restaurace, otevřeme jídelní lístek a v rubrice SALÁTY ve většině případů najdeme salát César (někdy psáno Caesar). Co je to? César salát je svěží, pikantní a jednoduchý salát z římského salátu, krutonů, vaječných žloutků, parmezánu, citronové šť
projít na článekNedávno jsem si vzpomněla na salát, který jsme dělávali doma, když jsem byla malá. Býval samozřejmě pěkně majonézový, s tučnějším sýrem a jinými poměry surovin. Napadlo mě, trochu recept upravit tak, aby byl vhodný pro hubnutí, ale stále si zachovával typ
projít na článek