Tigrid běží za svobodu a demokracii

Žáci a učitelé naší školy si v úterý 15. listopadu připomenou výročí sametové revoluce happeningem „Tigrid běží za svobodu a demokracii“. Půjde o štafetový běh, kdy se symbolickým štafetovým kolíkem stanou texty Pavla Tigrida a Charty 77, které si studenti „předají“ jejich veřejnou prezentací na prostranstvích Hlavní třídy v Porubě.

projít na článek

Žiju v demokracii

V úterý 31. října se studenti oktávy a čtvrtého ročníku našeho gymnázia zúčastnili dvouhodinové besedy v rámci programu Žiju v demokracii, který pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

projít na článek

TigREAD aneb Čte celý Tigrid

Baví tě číst? Máš svou oblíbenou knihu? Mrkni na pravidla naší prázdninové soutěže.

projít na článek

Ve středu 17. listopadu zůstane náš showroom i servis uzavřen

Ve středu 17. listopadu si připomínáme dvě z nejdůležitějších chvil našich moderních dějin. Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva odkazují na roky 1939 a 1989. V tento významný den zůstane naše prodejna i autoservis na Písecké uli

projít na článek

Besedovali jsme s Pavlem Kosatíkem

Blížící se svátek vzniku republiky jsme si připomněli debatou o dramatických událostech naší moderní historie a roli výrazných osobností v nich. Masaryk, Havel, Tigrid... to jsou životy na román.

projít na článek

Je suis Tigrid! Mladí franštináři opět mezi elitou

Tušíte, co mají společného naši studenti Adéla Roboszová, Alžběta Oravová, Lucie Kramářová a Matouš Kvarda? Nevíte? Tak se jim někdy pověste během výuky na paty a určitě si toho všimnete – mají znamenitou francouzštinu!

projít na článek