Tipy na domácí přípravu japonského sushi

V dnešní době experimentů a poznávání cizokrajných kultur i jídel se najde málokdo, kdo by o sushi ještě neslyšel. Tento pokrm typicky sestává z mořské řasy nori, speciální rýže nišiki, rýžového octa, syrových ryb, krevet, chobotnic, zeleniny, a případně kaviáru a dalších netradičních surovin. S postupem globalizace je pravděpodobné, že i ve Vašem městě či kraji máte možnost vychutnat si kvalitní sushi v dobré asijské restauraci, kde navíc můžete vyzkoušet i všechny jeho podoby. Pokud jste ale zatoužili po tom, vnést do svého domova trochu japonského ducha, je příprava této delikatesy jednodušší, než se na první pohled zdá. Začněte rýží Důrazně doporučujeme nepoužívat rýži obyčejnou, ale speciální nišiki rýži určenou k přípravě pokrmu. Na rozdíl od naší rýže totiž více lepí, což Vám umožní potřebnou další práci. Uvařte ji dle návodu konkrétního výrobku, a před tím, než vychladne, do ní vmíchejte lžičku rýžového octa s trochou cukru a soli. Vzniklou směs míchejte, dokud nevznikne tvarovatelná, hrudky tvořící masa. Tu před další prací nechte vychladnout. Záleží na druhu a chuti Před dalším krokem si připravte své oblíbené přísady, nebo ty, které budete chtít vyzkoušet syrové rybí maso či různé druhy zeleniny, a tak dále. Další postup se také bude odvíjet od druhu pokrmu. Uvedeme postup přípravy dvou nejoblíbenějších. U Nigiri sushi je postup snadný. Z rýžové hmoty uhněteme váleček, který zlehka potřeme wasabi pastou a poklademe zvolenou přísadou, kterou v tomto případě nejčastěji bývá rybí maso. Maki rolky jsou obtížnější. Na rolovací podložku nachystáme řasu, kterou převrstvíme rýžovou směsí. Doprostřed položíme náplň, podél níž můžeme rýži malinko potřít wasabi pastou. Řasu srolujeme jako roládu, po srolování ji lehce smáčkneme ze čtyř stran, aby váleček držel. Rolku pak nakrájíme na vhodný počet kousků. Sushi tradičně servírujeme se sójovou omáčkou, pastou wasabi a nakládaným zázvorem. Dobrou chuť! Článek Tipy na domácí přípravu japonského sushi se nejdříve objevil na Senub.

  • Web: Senub
  • Aktualizace: 12.12.2023
projít na článek

SUSHI

SUSHI Fotografie SUSHI pro jídelní a nabídkové lístky. .fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;} The post SUSHI appeared first on Fotografie jídla a pití - Food Photography.

projít na článek

Vše, co potřebujete vědět o čaji tencha

Ponořte se do světa Tenchy, vzácného a fascinujícího zeleného čaje, který slouží jako základ pro oblíbenou Matchu. Tento jedinečný čaj, známý svým nápadným názvem odkazujícím na jeho přípravu v hmoždíři , představuje nezpracovanou esenci toho, co nakonec

projít na článek

3 tipy pro domácí nabíjení elektromobilu

3 tipy pro domácí nabíjení elektromobilu Mnoho lidí se domnívá, že nabíjení elektromobilu doma je velká věda a realizace takového řešení stojí statisíce korun. My vám ukážeme, že pořízení nabíječky do rodinného domu je poměrně levná záležitost, díky které

projít na článek

Running Sushi v OC Letňany v Praze 9

Výzdoba restaurace Running Sushi pomocí umělé zelené stěny a umělých rostlin. K zútulnění restaurace Running Sushi v Praze Letňanech jsme dodali produkt z eshopu Umely-zivy-plot.cz: Umělou živou zelenou stěnu HEMISPHERE, 100 x 100cm. Základem stěny js

projít na článek

Brambora: Potravina mnoha tváří

Jestliže se říká, že v jednoduchosti je krása, tak to pro brambory platí trojnásob. Surovina, která se dá připravit na x způsobů a nikdy neomrzí. Člověk jen musí vědět, jak na ně a nebude to žádná nuda. Inspirujte se našimi tipy na přípravu a uvidíte, že

projít na článek