Tiramisu znamená doslova táhni mě nahoru. Jedná se o moučník s příchutí kávy a mandlového likéru, který najdete po celé Itálii. Dezert je vcelku snadný, nic nemusíte péct, stačí z vajec vyšlehat krém. Dezert je natolik populární po celé Itálii, že vzniklo několik regionálních úprav a variací. Různé obměny tohoto lahodného dezertu najdete také u nás.
Ochutnali jste na dovolené v Itálii tiramisu a zachutnalo vám natolik, že byste ho rádi vyzkoušeli doma a přiblížili tak sobě a svým blízkým čas dovolené? Kdo z vás v Itálii nebyl nebo tento dezert neochutnal, může svůj nedostatek napravit a připravit si
projít na článekNa 1 korpus (potřebujeme 2): 6 vajec 120 g cukru krupice 130 g hladké mouky 30 g másla 20 g kakaa 1 špetka soli 1 lžička prášku do pečiva máslo na vymazání formy Na krém: 750 g mascarpone 600 ml smetany ke šlehání 115 g…
projít na článek2 hrsti jahod 200 g vanilkových sušenek 200 g mascarpone 180 g zakysané smetany 200 g smetany ke šlehání cukr moučka (podle chuti) čokoláda k servírování V misce smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání a…
projít na článekLahodné mrkvové cupcaky s ananasem a vlašskými ořechy, ozdobené krémem z mascarpone a tvarohu.
projít na článekod 27. ledna do vyprodání sortimentu Polévka Silný zvěřinový vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky 55 Kč Hlavní jídla 200g Zvěřinový guláš s houskovým knedlíkem, cibulka, křen 165 Kč 200g Šťavnaté zvěřinové biftečky s houbami, bramborová kaše 175
projít na článek