Tisíce lidí přivítaly příjezd Ježíše v procesí La Burrita

Tisíce lidí  se včera v Las Palmas ve čtvrti Triana účastnilo procesí La Burrita. Větvičkami olivovn íků a palem vítaly příjezd Ježíše na oslíkovi. 

projít na článek

Socha Svatého Bartoloměje spadla při vynášení z kostela, tradiční procesí v Tunte se nekonalo

Obyvatelé města Tunte nemohli po mnoha desítkách let poprvé slavit procesí na počest svého patrona, svatého Bartoloměje, protože při vynášení sochy z místního kostela došlo nečekaně k jeho pádu a zranění faráře a jednoho účastníka.

projít na článek

Kanárské ostrovy přivítaly v dubnu 1,1 milionů zahraničních turistů

Kanárské ostrovy v dubnu přivítaly 1,1 milionů zahraničních turistů a umístily se v celošpanělském  měřítku na druhém místě po Katalánsku.

projít na článek

Po bodnutí hmyzem vyhledají lékařskou pomoc každý rok tisíce lidí

Bodnutí vosou, včelou, sršní je v letních měsících častým problémem, setkal se s ním téměř každý. Pro běžného člověka to ve většině případů znamená chvilkovou nepříjemnost, bolest, lokální otok a zarudnutí v místě bodnutí, kde pomůže chlazení a třeba použ

projít na článek

Námořní procesí Virgen del Carmen nedorazilo do přístavu Mogán

Tradiční námořní průvod Virgen del Carmen vyjel dnes krátce po poledni z přístavu Arguineguín, ale nedodržel tradici, nedojel do přístavu Puerto de Mogán a vrátil se zpět.  

projít na článek

Rekordní červen i první půlrok, kanáry lákají stále více turistů

  Kanárské ostrovy přivítaly za první pololetí letošního roku celkem 6,36 milionů zahraničních turistů, tedy o plných 12% více než za stejné období roku 2015. Je to již čtvrté rekordní první pololetí za sebou.

projít na článek