Trápí vás chronický kašel už několik měsíců či let?

Trápí Vás chronický kašel už několik měsíců či let a přitom jste podle lékařů zdraví? Víte, že kašel může způsobovat reflux? A víte, že reflux lze vyléčit fyzioterapií? Čím dříve se reflux podchytí, tím snáze lze odstranit! Samozřejmě se nejedná o kašel provázející infekční onemocnění, ale o kašel chronický. Chronický kašel je častým příznakem gastroezofageálního refluxu, především u mimojícnového refluxu, kdy se obsah žaludku dostává až nad horní jícnový svěrač. Typické příznaky jako pálení žáhy v takovém případě můžou chybět a patrnější jsou potíže s chronickým kašlem, drážděním v krku, chrapotem, ztíženým polykáním, rýmou a u dětí i častějšími záněty nosohltanu nebo středního ucha. Řešením refluxu kromě léků, režimových a dietních opatření může být fyzioterapie. Je vhodné zkombinovat klasickou fyzioterapii s viscerální terapií. Během fyzioterapie je pozornost věnovaná uvolnění měkkých tkání, dechovým a dalším cvičení s cílem vyladit nastavení celého trupu. Viscerální terapie se zaměřuje na zlepšení fungování celého trávicího traktu a harmonizování napětí v oblasti břicha, což vede ke snížení tlaku na žaludek a tím zmírnění potíží s refluxem. Fyzioterapií lze podobně pomoci i u pacientů potýkajících se s dlouhodobým kašlem po prodělání respiračních onemocnění. Kašel má mnoho různých příčin a proto by měl být pacient trpící chronickým kašlem vyšetřen nejprve lékařem. Příběh z ordinace: Mgr. Lisá vypráví: na fyzioterapii ke mně přišla mladá paní řešit primárně potíže se zády. Už při vyšetření bylo znát stažení v levém podžebří v místě žaludku. Po doptání si paní postěžovala, že už několik měsíců kašle a dle vyšetření se na nic nepřišlo. Kašel ji trápí hlavně večer, když si lehne. Kašel začal po období větší fyzické zátěže, ne infekcí. Uvolnila jsem oblast žaludku a přilehlých orgánů. Uvolnila jsem také fascie hrudníku a zmobilizovala hrudní páteř a žebra. Dále jsme zapojili bránici a obnovili dobré napřímení páteře. Po ošetření kašel paní úplně ustoupil a zmírnila se bolest zad a hlavy. V těle je vše propojené a obtíže nelze řešit izolovaně. Někdy se to sice může zdát komplikované, za to mnohem účinnější. V tomto případě se jednalo o rozvíjející se reflux, který se projevovala pouze v horizontální poloze, a to nepřímo, kašlem. Pokud by tento stav přetrvával dál, problémy by se prohlubovaly a kupily. Paní by měla větší tendenci k infektům průdušek, začala by pálit žáha či bolest v krku. Hlavně ale by byla stále drážděná a poškozovaná sliznice jícnu, a to už je celkem závažný problém. Čím dříve se reflux podchytí, tím snáze lze odstranit! Proto neváhejte a začněte Vaše obtíže řešit co nejdříve. Objednejte se ještě dnes on-line tlačítko vpravo nahoře! Cena hodinové fyzioterapie již od 1170 ,- (platí přiobjednání balíčku 5-ti fyzioterapií on-line). Metody a terapie ve Fyzioterapii Be Balanced Praha 6 Článek Trápí vás chronický kašel už několik měsíců či let? se nejdříve objevil na BeBalanced.

projít na článek

Trápí vás už několik týdnů kašel?

Trápí Vás už několik týdnů kašel? Cítíte, jak Vám už z toho tuhne hrudník, stahuje se břicho, bolí hlava a pánevní dno dostává pořádně zabrat? Dlouhodobý kašel dělá v pohybovém systému změny přetížení, blokády, které vedou k rozvoji či zhoršení bolest

projít na článek

Autopojištění zdražuje s inflací

Mnoho řidičů již zjišťuje, že jim pojišťovny nabízí výrazně dražší pojistky na jejich vozidla. Týká se to samozřejmě nových i stávajících pojistek, kde je zdražení nejvýraznější. Situaci popisuje pan Jan, který chtěl pojistit nové vozidlo. Nabídka několi

projít na článek

Shoptet-recenze

Několik měsíců testujeme Shoptet a přinášíme vám některé poznatky.

projít na článek

Sdělení KHS k aktuální epidemiologické situaci – černý kašel

Sdělení pracovníků KHS, které se týká aktuální epidemiologické situace ve výskytu černého kašle v Jihočeském kraji si přečtěte zde.

projít na článek

Zatočte s celulitidou jednou provždy!

S příchodem léta trápí každou z nás o něco víc. Celulitida, často označovaná jako pomerančová kůže, postihuje dokonce až 90 % žen. Proč jí trpíme? Jak vzniká? A dá se s ní vůbec bojovat?

projít na článek