Treska v sezamové krustě : Petr Fučík

„Jako kuchaře mě asi nejvíc oslovuje fusion evropské a asijské kuchyně. Baví mě kombinovat tuzemské sezonní potraviny s exotickými ingrediencemi a recepturami. Vzniká napětí, zdánlivý kontrast, který se ale na talíři přehoupne do harmonického celku, což samozřejmě jitří emoce. Pokud si host pamatuje dýni z kompotu à la ananas a řepu zná jen v sladkokyselém nálevu, chvíli trvá,než si ho na svou stranu získám..“ PETR FUČÍK [caption id="attachment_1221" align="aligncenter" width="680"] Petr Fučík : KOISHI fish & sushi restaurant[/caption] Treska v sezamové krustě, miso omáčka, lilek, šalotka a pěna z bílé cibule (10 porcí) Treska 1 200 g tresky sůl, sezamová semínka, pažitka Tresku rozporcujte na 10 filetů zhruba po 120 gramech. Rozpalte pánev. Osolte každý kousek a krátce opečte na olivovém oleji. Poté obalte v krustě ze sezamových semínek a pažitky. Miso omáčka 100 ml sake 100 ml mirinu 100 g krystalového cukru 400 g pasty miso Saké, mirin a cukr přiveďte k varu. Přidejte pastu miso, ztlumte plamen a nechte krátce dojít. Pěna z bílé cibule 300 g bílé cibule 50 g másla 50 ml saké 150 ml suchého bílého vína 300 ml kuřecího vývaru 300 ml smetany sůl Cibuli nakrájejte na kostičky. Poduste na másle, až zesklovatí. Přidejte saké, bílé víno a přiveďte k varu. Zalijte kuřecím vývarem, znovu přiveďte k varu, svařte na polovinu, přidejte smetanu a ještě krátce povařte. Omáčku rozmixujte a propasírujte. Dochuťte solí. Šalotky a lilek 1 lilek 15 cibulek šalotky Šalotku blanšírujte v kuřecím vývaru. Překrojte a každou polovinu zprudka opečte na olivovém oleji. Lilek oloupejte, nakrájejte na dílky a osolte. Nechte asi 15 minut vypotit, pak otřete papírovou utěrkou. Opečte na oleji a másle. Podávání Na nahřátý talíř naaranžujte filet tresky. Plátky lilku můžete ozdobit zbylými sezamovými semínky a pažitkou. Doplňte opečenou šalotkou, pěnou z bílé cibule a omáčkou miso.

projít na článek

VALENTÝN NA CVILÍNĚ 2024

Čtyřchodové Valentýnské menu na Cvilíně u prostřeného stolu s Krnovem jako na dlani. ČTYŘCHODOVÉ VALENTÝNSKÉ MENU VE STŘEDU 14.2.2024 Předkrm Wasabi tatarák z lososa na rýžovém papíru, avokádová pasta Hovězí carpaccio s bazalkovým pestem, rukola, oříšk

projít na článek

Petr Mader 1. Dan Aikikai

V sobotu Petr úspěšně složil zkoušky na 1. Dan. Gratulujeme Petře! ... a přidáváme gratulaci k úspěšnému složení zkoušek na 1. Dan také Radce Kallerové z oddílu SKP Aikido Ostrava

projít na článek

Martina Petr

Martina & Petr Kostel svaté Paraskivy Martina s Petrem si své ano řekli v krásném kostele svaté Paraskivy v Blansku. Dřevěný kostelík je nádherné místo s neopakovatelnou atmosférou a já jsem rád, že j

projít na článek

Winter Show s Petrem Pilátem

Petr Pilát se po zranění předvedl na sněhu! Jedinečnou freestyle "Winter Show" předvedl Petr Pilát spolu s Jasonem Cesco (sněžný scooter) a Robinem Holubem (lyže) v Benecku v Krkonoších. Freestyle vystoupení doplnil autokrosař Václav Fejfar se svým závodn

projít na článek

Zázračný plot našeho klienta pana Petr D.

Děkuji za péči a Váš zájem o živý plot. Jsem velmi spokojen, vřele doporučuji každému. Přeji pěkný zbytek dne. Petr D. Ceník, objednávka The post Zázračný plot našeho klienta pana Petr D. appeared first on Zázračný živý plot - WonderHedge.

projít na článek