Účinky bylinných čajů

Bylinkové čaje spousta lidí miluje. Někomu vyhovuje bylinková chuť, která je jemná a specifická pro každou jednotlivou bylinku, jiní zase preferují bylinkové čaje z toho důvodu, že bylinky mají pozitivní vliv na naše zdraví a můžete si skrze ně například zlepšit imunitu, uklidnit trávicí systém nebo zklidnit sám sebe, pokud jste ve stresu. Bylinné čaje se vyrábí ze sušených bylinek. Lze sehnat jak sáčkové čaje, tak sypané, které tvoří přímo sušená směs bylinek, kterou zalejete horkou vodou a necháte vylouhovat. Můžete zvolit buď jedno druhový čaj, nebo bylinkovou směs, kde máte rovnou několik bylin v jednom šálku. A jaké bylinkové čaje například máme? Kopřivový čaj Kopřivu většina lidí považuje za plevel, kterého je třeba se zbavit. Přitom čaj z kopřivy nám může nabídnout opravdu skvělé benefity pro naše tělo. Podporuje metabolismus a má detoxikační účinky, takže je skvělý třeba při zavodnění organismu. Působí protizánětlivě a budete za něj rádi i v případě infekcí močového měchýře. Pomůže i při menstruačních bolestech. Heřmánkový čaj Heřmánek je bylinka s drobnými žluto-bílými kvítky a specifickou vůní, která se odráží i na chuti čaje. Heřmánek je zklidňující, doporučuje se pít před spánkem, jelikož přispívá k delšímu a klidnějšímu spánku. Pomůže vám také v případě, že vás trápí vaše trávení a máte problémy, jako je třeba nadýmání. Skvělý je i při nachlazení a rýmě. Podporuje i vaši imunitu. Zázvorový čaj Zázvor se využívá nejen jako bylinka, ale využívá se třeba i v kulinářství. Oceníte ho zejména při nemocech, jako je nachlazení neb chřipka. Doporučuje se pít při vysokých teplotách, protože dokáže vaši teplotu snížit. Má pozitivní vliv i na váš dýchací systém. Obsahuje velké množství vitamínů, které podpoří vaši imunitu, například C nebo B. Budete si jen muset zvyknout na specifickou ostrou, pálivou chuť. Článek Účinky bylinných čajů se nejdříve objevil na Fun Beat.

projít na článek

Od Aracha po Wakoucha: Objevte kouzlo japonských čajů

Japonsko je známé svou bohatou čajovou kulturou, která zahrnuje širokou škálu čajů s jedinečnými chutěmi a vlastnostmi. Tento článek vás zavede na cestu japonským čajem a představí vám dvacet pět výjimečných čajů, které stojí za poznání. Od jemného Asamus

projít na článek

Macerace bylin a čajů

Macerace bylinek je tradiční a účinný způsob, jak získat z rostlin maximum jejich léčivých a aromatických vlastností. Tento proces, který spočívá v dlouhodobém namáčení bylinek ve studené nebo pokojové teplotě vody, umožňuje šetrnou extrakci účinných láte

projít na článek

Objevte účinky čaje z černého bezu a připravte si nejlepší čaj ze sušených bezinek.

Bezinkový čaj, vyráběný z bobulí černého bezu, je ceněn pro své léčivé vlastnosti již tisíce let. Tento čaj, vycházející z tradic domorodých Američanů, byl používán k posílení imunitního systému a detoxikaci těla. Díky své trpké chuti a jemné muškátové vů

projít na článek

Srovnání dvou různých stylů výroby čaje v Japonsku. Jednodruhové (Single Origin) vs Smíšené čaje (Blend).

V současné době se termín single origin stává stále více populárním ve světě nápojů, ať už se jedná o čaje, kávy, vína nebo dokonce čokolády. Tento trend, který klade důraz na jedinečnost a původ produktu, nabývá na významu také v oblasti čajů, přičemž

projít na článek

Jaký čaj si dnes dáte?

Proč pít bylinkové čaje Téměř každý máme nějaké zdravotní problémy, které se dají řešit buď léky a nebo přírodní cestou, která je většinou šetrnější a stejně účinná. Jednou z bylinek, která se doporučuje pít nejen na léčbu zdravotních problémů je pampeliš

projít na článek