Ukázkové druhy středních plemen králíků chovaných na maso i kožešinu

Pro tuto skupinu jsou typické jejich užitkové vlastnosti (nejsou chovány jen pro maso, ale i pro jejich kožešinu). Plemena z této skupiny jsou velmi plodná a mívají i kolem 8 mláďat ve vrhu. Stejně tak u nich platí, že pro rozmnožování jsou vhodní králíci až od 8 měsíce.

projít na článek

Ukázkové druhy středních plemen králíků chovaných na maso

Masná plemena – Všichni králíci patřící do této skupiny mají mohutné tělo a široký hrudník. Obvyklá je u nich také výborná plodnost a u samic vysoké množství mléka pro mláďata.

projít na článek

Ukázkové druhy zakrslých plemen králíků

Zakrslá plemena králíků se nechovají pro maso a jejich kožešinu. Naopak tyto králíci bývají chováni doma jako domácí mazlíčci a společníci lidí. Jejich chov bývá tedy zábavný a sportovní.

projít na článek

Ukázkové druhy středních plemen králíků chovaných pro jejich krásu

Králíci se dají koupit přímo od chovatelů, případně existují různé inzeráty. Cena králíků závisí na plemenu, pohybuje se v rámci několik stovek korun. Záleží také na tom, jestli se jedná o čistokrevné plemeno.

projít na článek

Ukázkové druhy malých plemen králíků

Pro malá plemena králíka domácího je typická nižší váha (zhruba kolem 3,5 kilogramu). Samice těchto plemen mají dobrou plodnost a jejich mláďata brzy (v rámci několika měsíců) pohlavně dospívají, proto je možné připustit je už zhruba na 6. měsíci.

projít na článek