Úroda mandlí je na Gran Canaria letos mimořádně slabá

Na ostrově Gran Canaria se v těchto dnech rozbíhá sklizeň mandlí. Vše ale nasvědčuje tomu, že letos bude úroda mimořádně slabá. Podle některých odhadů nebude sklizena ani polovina objemu mandlí jako v loňském roce.

projít na článek

Gran Canaria Oktoberfest 2012

Nejen Mnichov se pyšní Oktoberfestem, příznivci piva ho letos uspořádají i na několika místech na Gran Canaria.  Přesněji v Gáldaru a také na Playa del Inglés. 

projít na článek

Nová letecká spojení na Gran Canaria

Zimní sezóna začala, zájem turistů o Gran Canaria trvale roste a na to samozřejmě reagují letecké společnosti. Na letiště Gran Canaria bude tuto zimu nově létat 18 linek. 

projít na článek

Také říjen byl pro Gran Canaria rekordní

  Skokanem roku jsou Poláci, kterých loni přijelo na Gran Canaria za prvních deset měsíců jen  34.783, zatímco letos to bylo již 59.617 turistů. Meziročně je to o 24.834 lidí více (+ 71,40%). 

projít na článek

Policie zasáhla pro kempařům na Gran Canaria

 Zásah policie proti nelegálnímu kempování na Gran Canaria byl letos tvrdší než jindy. Úřady však neřeší problematiku vytvoření podmínek pro kempink. 

projít na článek

Výročí invaze Francise Drake na Gran Canaria

Pokus o dobití Las Palmas, který se odehrál dne 6.října 1595, se zapsal do dějin ostrova Gran Canaria a celého Španělska. Součástí snahy o ovládnutí Gran Canaria bylo i vylodění Angličanů v Atguineguínu a jejich vyhnání původním kanárským obyvatelstvem. 

projít na článek