Úspěch v astronomické olympiádě

Věděli jste, že v roce 2021 tomu bude 250 let od prvního určení vzdálenosti Slunce–Země francouzským astronomem Jeromem Lalandem na základě přechodu Venuše přes sluneční disk? Lukáš Rella jistě ano. Astronomii má totiž v malíčku...

projít na článek

Úspěch našich studentů v Matematické olympiádě

Velký úspěch v krajském kole Matematické olympiády kategorie A (studenti 3. a 4. ročníků středních škol), které se konalo v úterý 10. ledna 2017 na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity.

projít na článek

Úspěch v dějepisné olympiádě

V úterý 16. ledna 2018 se naši studenti zúčastnili okresního kola olympiády z dějepisu v Jindřichově Hradci (letos na téma „To byla první republika aneb Československo v letech 1918–1938“).

projít na článek

Úspěch a postup naší studentky v olympiádě

Gratulujeme naší studentce Barboře Gruszkové ze 4. E, která se v konkurenci téměř padesáti soutěžících umístila na skvělém druhém místě v okresním kole olympiády v českém jazyce. Barča si zajistila postup do krajského kola, v němž jí přejeme podobně vynik

projít na článek

Finále astronomické olympiády 2023

Astronomická olympiáda je soutěž pro středoškoláky z celého světa. Jejím hlavním cílem je podporovat zájem a nadání mladých lidí o oblast astronomie a kosmických věd a pomáhat jim rozvíjet schopnosti a dovednosti v tomto oboru.

projít na článek

Úspěchy našich žáků v zeměpisné olympiádě

V druhé polovině ledna 2020 proběhlo školní kolo zeměpisné olympiády. Tohoto kola se zúčastnilo celkem 22 žáků z nižšího i vyššího gymnázia.

projít na článek