Ústní chránič - spoluhráč pro vaše zuby

Pojem ústní chránič si většina z nás pravděpodobně jen matně spojuje s jakousi blíže neidentifikovatelnou věcí, kterou si boxeři či hokejisté strkají do úst, když jdou do akce a kterou mnohdy dosti neesteticky vyplivují, když udýchaně dosedají na stoličku či lavici mezi jednotlivými koly nebo při střídání. Ústní chránič je pružný předmět obloukovitého tvaru, který se nasazuje na zuby (nejčastěji horní) a účinně chrání chrup, měkké tkáně dutiny ústní a nepřímo také čelistní kosti a mozek před vážným poškozením při prudkém úderu do oblasti úst. Jeho používání by však nemělo být výhradní záležitostí vrcholových sportovců, ale také všech aktivně sportujících lidí a zvláště dětí, které jsou k úrazům všeobecně nejnáchylnější. Ústní chránič si můžeme zakoupit ve specializovaných prodejnách sportovních potřeb, ale z níže uvedených důvodů bychom si ho měli raději nechat zhotovit na míru v zubní laboratoři prostřednictvím svého zubního lékaře.

projít na článek

Jednomodulový proudový chránič s jističem Noark 1PN B16 30mA AC - 632,00 Kč

Proudový chránič s jističem Noark 1PN B16 30mA na DIN lištu je jednopólový proudový chránič s maximálním proudem 16 A a jmenovitým reziduálním proudem 0,03 A a jističem s charakteristikou zátěže B.

projít na článek

Jednomodulový proudový chránič s jističem Noark 1PN B10 30mA AC - 632,00 Kč

Proudový chránič s jističem Noark 1PN B10 30mA na DIN lištu je jednopólový proudový chránič s maximálním proudem 10 A a jmenovitým reziduálním proudem 0,03 A a jističem s charakteristikou zátěže B.

projít na článek

Trápí vás vaše zuby?

Když se podíváte do zrcadla, co vidíte? Jaké jsou vaše zuby? Jsou zdravé a bělostné? Pak jste šťastný člověk, a jste jeden z mála. Mnoho lidí se stavem svých zubů není spokojeno. Mají zuby zažloutlé, plné plaku, a samozřejmě se u nich najdou i kazy. Takto

projít na článek

Vaše ústa a zuby

Instrukce jak, kdy a čím čistot zuby vám nejlépe poradí dentalní hygienistka. Nebo tento článek...

projít na článek

To nejlepší i pro vaše zuby

Většina populace má problémy se zuby. Ať už jde o kazy nebo zažloutlé zuby, u téměř každého jedince se něco najde. Problémem je většinou ne genetika, ale nesprávná zubní hygiena. Je to sice zvláštní, ale je to tak. Jen málokdo si zuby umí vyčistit tak, ab

projít na článek