Ústřice gillardeau se syrovým hovězím masem, želírovaná esence, piniové oříšky a sardelovo-cibulový krém : Sven Elverfeld

(8 porcí) Esence z telecí oháňky 120 ml esence z telecí oháňky troška xantany Esenci, která má pokojovou teplotu, smíchejte s xantanou. Sceďte přes hodně jemné sítko a dejte do vakuového sáčku. Sáček nechte asi 6 hodin viset, aby se oddělily tvořící se bubliny. Potom sáček otevřete a tekutinu bez bublinek použijte. Ústřice 12 velkých ústřic Ústřice vyjměte ze skořápky, tenký konec rozsekejte na hodně drobno (použijete později jako náplň). Vnitřní část ústřice rozkrojte na polovinu a nechte na plechu pod fólií. Oyster leaves 24 oyster leaves Stonky ukrojte do stejné délky a listy rozkrojte na dvě poloviny. Stonky s konečky listů uchovejte pro pozdější použití. Špičky listů nakrájejte na julienne a uchovejte k finálnímu servírování pokrmu. Ravioli z hovězího carpaccia 400 g syrové hovězí svíčkové Svíčkovou zabalte nejdříve do fólie a alobalu a dejte zamrazit. Nakrájejte na nářezáku 1,5mm plátky a ty vykrojte kulatým vykrajovátkem na kolečka o průměru 4 cm. Vykrojená kolečka odložte na plech s fólií tak, aby byla od sebe vzdálená 1 cm. Odkrojky nasekejte nadrobno a smíchejte v poměru 3:1 s odkrojky ústřic. Tatarák z ústřic odkrojky z ústřic odkrojky z hovězího masa 5 kaparů 10 piniových oříšků zelené tabasco olej z piniových oříšků julienne z oyster leaves jemná mořská sůl bílý pepř z pepřového mlýnku Maso a odkrojky z ústřic nasekejte nadrobno, přidejte nasekané piniové oříšky a ostatní suroviny, ochuťte solí a pepřem. Touto směsí naplňte připravená kolečka z hovězí svíčkové. Krém z piniových oříšků 75 g pasty z piniových oříšků 75 g oleje z piniových oříšků 12 g glice Smíchejte všechny suroviny, zahřejte na 80 °C a odstavte. Sardelový krém 6 g sardelových filátek v oleji 1 malá cibule 1 polévková lžíce crème fraîche jemná mořská sůl bílý pepř z pepřového mlýnku Cibuli nakrájejte najemno a osolte. Nechte při teplotě 120 °C asi 24 hodin pomalu péct, pak rozmixujte, přidejte crème fraîche a rozmixujte do hladka. Nechte zmrznout v patroně pacojetu. Promixujte v pacojetu s trochou sardelek, ochuťte a přepasírujte. Zmrzlá holandská omáčka 40 g vaječného žloutku 50 g redukce z bílého vína 5 g oleje z piniových oříšků 125 g másla 2 l tekutého dusíku sůl Žloutek a redukci smíchejte se solí a ve vodní lázni vyšlehejte. Za stálého šlehání přimíchejte vlažné přepuštěné máslo. Ochuťte solí a olejem. Naplňte do šlehačkové (nejlépe ISI) lahve a přidejte jednu kapsli CO2. Malý chlebový chips Tmavý chléb nakrájejte na 1mm plátky. V troubě pečte 12 minut při 160 °C do zlatavé barvy. Nechte vychladnout a nalamte na kousky o velikosti 5 x 5 mm. Servírování 24 celých kaparů 24 fritovaných kaparů 10 g restovaných, stejně velkých piniových oříšků 40 g kaviáru Imperial Auslese chlebový chips Esencí z oháňky vytvořte na talíři zrcadlo, na něj posaďte tři ravioli z hovězího masa. Vedle každé ravioli naaranžujte rozpůlenou ústřici. Na každou raviolu a každou ústřici dejte trošku sardelového krému a krému z piniových oříšků. Na každou ústřici dejte oyster leaves se stonkem nahoru. Potom na ravioli a ústřice přidejte rozkrojené piniové oříšky, kapary, fritované kapary a chlebové chipsy. Nakonec dejte na střed raviol na špičku nože kaviáru. Krátce před servírováním stříkněte holandskou omáčku z lahve do tekutého dusíku. Vyjměte děrovanou naběračkou a rozdělte na ravioli.

projít na článek

24.1.2024

24.1.2024 Denní nabídka Polévka Hovězí vývar s masem a nudlemi 45Kč Ža

projít na článek

23.1.2024

23.1.2024 Denní nabídka Polévka Hovězí vývar s masem a nudlemi 45Kč Me

projít na článek

ISOLDA krém na ruce včelí vosk 100 ml

Krém pro zvláčnění a dlouhodobou hydrataci pokožky. Budete překvapeni, jak snadno se krém vstřebává a nezanechává po sobě pocit nadměrně promaštěných nebo naopak suchých rukou. Odměnou po aplikaci Vám bude jemná, hebká kůže bez známek šupinatění a zdrsněn

projít na článek

Polívkování 2017

Tak zase po roce jsme vyrazili na jednu super foodakci a to na Polívkování. I letos se konalo na Smíchovské náplavce, kde jste si za menší vstupné (50 Kč) mohli obejít plno stánků, které nabízely, jak už z názvu vyplývá, spoustu a spoustu různých polívek.

projít na článek

Zapékané brambory s brokolicí a s uzeným masem

Zapékané brambory s uzeným masem, brokolicí, červenou cibulí, zalité smetanou, posypané sýrem, a jako základ koření Bylinkové máslo. Opravdová mňamka.

projít na článek