Úvodník Mlsní přátelé!

Dobrý den mlsní přátelé!, prvně mi dovolte vysvětlit Vám mou kuráž označit Vás (nás) za „mlsné přátele“ – mlsnost nám byla od narození předkládána jako jedna z těch špatných, otravných vlastností, ale jistojistě je tomu úplně naopak! Mlsnost nás šlechtí! Mlsnost nás vede kupředu přímo skrz zlatou sprchu kulinářských vášní a požitků! Kdyby jsme nebyli mlsní, nikdy by jsme my, „mlsní přátelé“, nedošli k tak dokonalým gastronomickým výsledkům, jakými se lidstvo může pyšně chlubit. Nebýt „člověčí“ vybíravosti a selekce pozitivního a příjemného, jídlo by bylo pouze základní životní potřebou – přijímáním živin. Díky lidské kreativitě a chtíči po dokonalém se z připravování a přijímání potravy vyvinulo něco mnohem víc – udělali jsme z potravy požitek, radost, štěstí, vášeň a v neposladní řadě i umění! (samozřejmě existují i gastronomické případy opačného významu – hnus, smutek, neštěstí, znechucení a paskvil – o těch se zde NAŠTĚSTÍ příliš zmiňovat nehodlám). V druhé řadě bych Vám chtěl povědět pár stručných informací o sobě. Jmenuji se Jakub, nechávám si říkat Keba. Jsem mladý a nezkušený chlapec:), který nemá žádné profesionální vědomosti v oblasti vaření. Nikdy jsem nestudoval žádné obory, které by měly něco společného s gastronomií či hotelnictvím, nikdy jsem nevařil víc, než jen pro hrstku blízkých přátel nebo pro nejbližší členy rodiny a nikdy jsem svá jídla neprodával. Jediná věc, která mě s jídlem spojuje (a cítím, že toto pouto je nenormálně silné) je láska k němu a ke všemu, co se ho týká – od vymýšlení či vybírání receptu, nákupu a pečlivému výběru potravin, přípravě surovin, následné hře s nástroji a plameny, aranžování, servírování, vychutnávání, relaxování … Má náklonost ke gastronomii je natolik silná, že mě již přestalo naplňovat „jen“ neustálé vaření a konverzace na téma jídlo, ale rozhodl jsem se své kulinářské touhy ventilovat i webovou/blogovou formou a podělit se o mé zkušenosti i nezkušenosti a zážitky i požitky se širším okruhem moderních, kreativních, nadšených a vtipných lidí, jako jsem já :o). Přeji Vám mnoho příjemných chvil strávených u mých článků a fotografií! Nejlepším kuchařem je vášeň, vášeň k jídlu! Vítejte na Kebových Kulinařinkách

projít na článek

Náhradní přátelé

Proč diváci dávají přednost starším seriálům před novými

projít na článek

Grilování u Jožíků

Přátele už tenhle pátek 7.6.začínáme Rib eye, telecí hanger,mořský vlk nebo krevety? Je to jenom něco málo co na vás čekágrilujeme na Kamado Joe!! (Nejde o kurz)

projít na článek

BAZÉN SAUNA 03/04 2024

1 – úvodník 2 – 5 Exotický ráj u Berlína.Tropical Island (ing. Jiří Kouba) 6 – 7 Odbavovací systémy. Moderní prvky v praxi (Ing. Antonín Škopec) 8 – 9 Hotel Tommy. Relaxační pobyt v Náchodě (Šárka Šebková) 10 – 11Školní bazén Kraslice čeká na

projít na článek

BAZÉN SAUNA 09/10 2023

1 – Úvodník (redakce) 2 – 5 Její tělo, sport a nahota ve filmu (ing. Jiří Kouba) 6 – 7 90. výročí filmu Extase. Filmová hvězda jako výzkumnice (Kateřina Brožová) 8 – 9 Akt jako umělecká fotografie (PhDr. Věra Matějů) 10 – 12 Historie skoka

projít na článek

Mikulášský Porsche sraz 3.12.2022

Dva nerozluční hradečtí přátelé a členové Porsche Classic Clubu, Jaromír Bernard a Ladislav Merta si dovolují pozvat členy klubu na "Mikulášské posezení".

projít na článek