Dobrý den mlsní přátelé!, prvně mi dovolte vysvětlit Vám mou kuráž označit Vás (nás) za „mlsné přátele“ – mlsnost nám byla od narození předkládána jako jedna z těch špatných, otravných vlastností, ale jistojistě je tomu úplně naopak! Mlsnost nás šlechtí! Mlsnost nás vede kupředu přímo skrz zlatou sprchu kulinářských vášní a požitků! Kdyby jsme nebyli mlsní, nikdy by jsme my, „mlsní přátelé“, nedošli k tak dokonalým gastronomickým výsledkům, jakými se lidstvo může pyšně chlubit. Nebýt „člověčí“ vybíravosti a selekce pozitivního a příjemného, jídlo by bylo pouze základní životní potřebou – přijímáním živin. Díky lidské kreativitě a chtíči po dokonalém se z připravování a přijímání potravy vyvinulo něco mnohem víc – udělali jsme z potravy požitek, radost, štěstí, vášeň a v neposladní řadě i umění! (samozřejmě existují i gastronomické případy opačného významu – hnus, smutek, neštěstí, znechucení a paskvil – o těch se zde NAŠTĚSTÍ příliš zmiňovat nehodlám). V druhé řadě bych Vám chtěl povědět pár stručných informací o sobě. Jmenuji se Jakub, nechávám si říkat Keba. Jsem mladý a nezkušený chlapec:), který nemá žádné profesionální vědomosti v oblasti vaření. Nikdy jsem nestudoval žádné obory, které by měly něco společného s gastronomií či hotelnictvím, nikdy jsem nevařil víc, než jen pro hrstku blízkých přátel nebo pro nejbližší členy rodiny a nikdy jsem svá jídla neprodával. Jediná věc, která mě s jídlem spojuje (a cítím, že toto pouto je nenormálně silné) je láska k němu a ke všemu, co se ho týká – od vymýšlení či vybírání receptu, nákupu a pečlivému výběru potravin, přípravě surovin, následné hře s nástroji a plameny, aranžování, servírování, vychutnávání, relaxování … Má náklonost ke gastronomii je natolik silná, že mě již přestalo naplňovat „jen“ neustálé vaření a konverzace na téma jídlo, ale rozhodl jsem se své kulinářské touhy ventilovat i webovou/blogovou formou a podělit se o mé zkušenosti i nezkušenosti a zážitky i požitky se širším okruhem moderních, kreativních, nadšených a vtipných lidí, jako jsem já :o). Přeji Vám mnoho příjemných chvil strávených u mých článků a fotografií! Nejlepším kuchařem je vášeň, vášeň k jídlu! Vítejte na Kebových Kulinařinkách
Proč diváci dávají přednost starším seriálům před novými
Přátele už tenhle pátek 7.6.začínáme Rib eye, telecí hanger,mořský vlk nebo krevety? Je to jenom něco málo co na vás čekágrilujeme na Kamado Joe!! (Nejde o kurz)
projít na článek1 – úvodník 2 – 5 Exotický ráj u Berlína.Tropical Island (ing. Jiří Kouba) 6 – 7 Odbavovací systémy. Moderní prvky v praxi (Ing. Antonín Škopec) 8 – 9 Hotel Tommy. Relaxační pobyt v Náchodě (Šárka Šebková) 10 – 11Školní bazén Kraslice čeká na
projít na článek1 – Úvodník (redakce) 2 – 5 Její tělo, sport a nahota ve filmu (ing. Jiří Kouba) 6 – 7 90. výročí filmu Extase. Filmová hvězda jako výzkumnice (Kateřina Brožová) 8 – 9 Akt jako umělecká fotografie (PhDr. Věra Matějů) 10 – 12 Historie skoka
projít na článekDva nerozluční hradečtí přátelé a členové Porsche Classic Clubu, Jaromír Bernard a Ladislav Merta si dovolují pozvat členy klubu na "Mikulášské posezení".
projít na článek