V Artenara dnes velkou pěnovou párty vrcholí oslavy Virgen de la Cuevita

Od 10. srpna nabídl festival na počest Panny Marie z jeskyňky v obci Artenara řadu sportovních, kulturních, gastronomických, náboženských a dětských zábavních aktivit. Například minulou sobotu již 15.ročník setkání hudebníků Una Noche en Artenara nebo  nádherné snesení Panny Marie z jeskynního kostelíku do kostela v centru města. 

projít na článek

Teror slaví Virgen del Pino 2017

Tento víkend vrcholí ve městě Teror oslavy Fiestas del Pino. Zakončí se tak týden plný různých společenských aktivit. Doprovodné akce probíhají však po celém ostrově Gran Canaria.

projít na článek

Námořní procesí Virgen del Carmen nedorazilo do přístavu Mogán

Tradiční námořní průvod Virgen del Carmen vyjel dnes krátce po poledni z přístavu Arguineguín, ale nedodržel tradici, nedojel do přístavu Puerto de Mogán a vrátil se zpět.  

projít na článek

Oslavy Tří králů v Maspalomas

Tříkrálové oslavy se těší vždy velkému zájmu především dětí, kteří Mudrcům z východu předávají psaníčka s toužebně očekávanými dárky. Tento svátek se slaví 6.ledna a je dvanáctým dnem Vánoc a fakticky jím Vánoce vrcholí a končí.   průvod ulicemi San ferna

projít na článek

Když je pohřeb víc než svatba

Pohřební oslavy vrcholí. Na prostranství před domy mladící přivádějí několik vodních buvolů. Zvířata jakoby tušila co je čeká, se vzpouzejí a nechtějí jít. Nemají ale šanci. Postupně jsou dotažena na prostranství, kde jsou zabity jednou ranou nožem. Jako

projít na článek

V Maspalomas, dnes vrcholí karneval, čeká se 300 tisíc lidí

Letošní karneval v Maspalomas se nezadržitelně blíží ke svému vyvrcholení. Dnes v pět hodin odpoledne startuje Gran Cabalgata, tedy populární karnevalový průvod. Na 115 karnevalových vozů se přijde, podle organizátorů a policie, podívat až 300 tisíc lidí.

projít na článek