V Indonésii přišla na svět pavoučí dvojčata: Mají tři nohy, čtyři ruce a jeden penis

V Indonésii se narodila zcela jedinečná dvojčata, která jsou spojena v oblasti pánve a mají tři nohy, čtyři ruce a jeden penis. Tento extrémně vzácný jev nazývaný pavoučí dvojčata postihuje pouze jednoho ze dvou milionů lidí. Srostlí indonéští chlapečci zaujali nejen lékařskou komunitu, ale i širokou veřejnost.

projít na článek

Pavouci

Pavouci (Aranea) jsou osminozí členovci patřící do třídy pavoukovci. Tělo mají rozděleno na hlavohruď a zadeček, tyto dvě části jsou vzájemně propojené tenkou stopkou. Zadeček není článkovaný a na jeho konci se nacházejí snovací bradavky.

projít na článek

Jeden svět 2015 praskne vaši ochrannou bublinu

Narušit předsudky, pohodlné nevědomí a fámy šířené českou společností – to je cílem 17. ročníku festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, který své publikum přivítá výzvou „Praskněte své bubliny!“. Jeden svět se uskuteční v Praze od 2.

projít na článek

18. ročník festivalu JEDEN SVĚT

Vážení přátelé festivalu Jeden svět, za dva týdny zahájíme 18. ročník. V Pražské křižovatce slavnostně vyhlásíme cenu Homo Homini za rok 2015. Společnost Člověk v tísni ji udělila skupině odvážných Kubánců. Níže se dozvíte, proč si ocenění a

projít na článek

Jak na letní péči o nohy?

Nepatří péče o tělo mezi vaše oblíbené činnosti? Zejména nohy, které jsou neustále namáhané, si zaslouží hýčkání. Dopřejte jim pravidelnou péči. Léto je v plném proudu a otevřená obuv vyžaduje, aby vaše nohy byly v perfektním stavu. Je třeba zaměřit se ne

projít na článek

Dvojčata na talíři

Dokumentární série Netflixu hravě propojuje přelomovou stanfordskou studii o výživě s televizní show

projít na článek