V Městské nemocnici Ostrava, v pavilonu H1, je zákaz používání teplé vody

V pavilonu H1 Městské nemocnice Ostrava je omezeno nebo zakázáno užívání teplé vody. Důvodem jsou zvýšené hodnoty legionelly. Rozhodnutí vydala Krajská hygienická stanice v Ostravě. ČTK to řekla mluvčí nemocnice Andrea Vojkovská. V jedné části objektu je užívání teplé vody zakázáno zcela, v další pak omezeno, lidé si tam teplou vodou například nesmí čistit zuby. ...

projít na článek

Ohřev teplé vody

Vedle vytápění je dalším požadavkem na kotel příprava teplé vody. Řeší se buď průtokovým ohřevem vody nebo přímým či nepřímým ohřevem vody v zásobníku. Správný výběr technického řešení ohřevu teplé vody záleží na individuální potřebě konkrétní domácnosti.

projít na článek

Zákaz pálení čadějnic

Zákaz pálení čarodějnic The post Zákaz pálení čadějnic first appeared on Svatý Mikuláš - Obecní úřad.

projít na článek

Vyúčtování dodávky tepla a teplé vody za rok 2022

Jablonecká energetická a. s. upravovala cenu tepla s účinností od 1. 1. 2022, dále od 1. 4. 2022 a 1. 9. 2022. Jednotlivé domácnosti dostávají svá vyúčtování od SVJ, realitních kanceláří nebo družstev, nikoliv od JE, nejčastěji na jaře následujícího roku.

projít na článek

Nový robotický operační systém v pardubické nemocnici provádí zákroky provádí s milimetrovou přesností

Přesný, šetrný a schopný operovat i na hůře dostupných místech. Tak by se daly shrnout hlavní výhody nového robotického operačního systému da Vinci Xi, kterým nově disponuje Pardubická nemocnice. Nejmodernější technika světové úrovně je nainstalovaná v je

projít na článek

Hrozí lesní požáry, je zákaz rozdělávání ohňů a grilování

Vzhledem ke zvýšenému riziku lesních požárů v letních měsících je až do 30. září zakázáno rozdělávání ohňů, grilování, ale také sváření či používání rozbrušovacích (flex) zařízení. Stejně tak provádění všech činností, které mohou způsobit požár.

projít na článek