V Praze podle odhadu magistrátu zbývají vyměnit stovky starých kotlů

[Zpráva z tisku] Praha 11. srpna (ČTK) - V Praze podle hrubého odhadu magistrátu stále zbývá asi 800 až 900 kotlů první a druhé emisní třídy, jejichž provoz bude od září v celém Česku zakázán. Na dotaz ČTK to uvedl mluvčí města Vít Hofman. Magistrát od října 2020 vyhláškou zakázal v těchto kotlech topení uhlím, uhelnými briketami a koksem. Výměnu kotlů hlavní město podporuje dotacemi od roku 1994, od roku 2016 i evropskými penězi prostřednictvím takzvaných kotlíkových dotací.

projít na článek

Do povinné výměny neekologických kotlů je 100 dnů, zbývá přes 200.000 kotlů

[Zpráva z tisku] Praha 24. května (ČTK) - V českých domácnostech je v současnosti potřeba vyměnit více než 200.000 nevyhovujících kotlů, do povinné výměny neekologických kotlů přitom zbývá 100 dnů. Vyplývá to z informací Asociace podniků topenářské techni

projít na článek

V Plzeňském kraji lidé vyměnili 8300 nejstarších kotlů, dle odhadů téměř třetinu

[Zpráva z tisku] Plzeň 11. srpna (ČTK) - V Plzeňském kraji lidé dosud vyměnili 8300 nejstarších neekologických kotlů na tuhá paliva, jejichž používání je od září zakázané. Na počátku startu tzv. kotlíkových dotací se odhadovalo, že kapacita regionu je 30.

projít na článek

Montáž plynových kotlů BAXI renovace plynové kotelny pro SVJ v Praze

The post Montáž plynových kotlů BAXI renovace plynové kotelny pro SVJ v Praze appeared first on VSTAVBY - montáže tepelných čerpadel.

projít na článek

Montáž plynových kotlů De-Dietrich Rekonstrukce plynové kotelny pro RD v Praze

The post Montáž plynových kotlů De-Dietrich Rekonstrukce plynové kotelny pro RD v Praze appeared first on VSTAVBY - montáže tepelných čerpadel.

projít na článek

Nově od září MŽP poskytne dotace také na výměnu kotlů 3., 4. a 5. emisní třídy

[Zpráva z tisku] Praha 24. června (ČTK) - Lidé budou moct od září zažádat o finanční podporu na výměnu kotlů třetí, čtvrté a páté emisní třídy. V současné době mohou čerpat dotace pouze na výměnu kotlů první a druhé emisní třídy. Takzvané kotlíkové dotace

projít na článek