V Rábech oslavili 140. výročí Lovčího zámečku (1882)

Na území KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s., pod hradem Kunětická hora u Pardubic se nachází pozoruhodná stavba Lovčího zámečku z roku 1882. Postavil ji svobodný pán Richard Drasche z Wartinbergu (1850-1923), jenž v červnu 1881 koupil v dražbě pardubický velkostatek...

projít na článek

Lovčí zámeček - koncept připravované publikace

Zveřejňujeme koncept textu do připravované publikace ke 150. výročí Lovčího zámečku z roku 1882, který bude průběžně doplňován a upravován.

projít na článek

Svatba na Letenské Zámečku

Svatba K&D na Letenském zámečkuNádherná česko-německá svatba Kláry a Dirka na letenském zámečku v Praze. Obřad Letenský zámeček Agentura Báječná svatba Kapela Tram 69 The post Svatba na Letenské Zámečku appeared first on Fotograf Štěpán Mikuda.

projít na článek

Svatba a její výročí v karikatuře

1. výročí - bavlněná svatba- nejmladší výročí svatby je třeba oslavit - oba na létajícím koberci nebo pod peřinou 2. výročí - papírová svatba - druhé výročí svatby ještě voní zamilovaností - na papírové lodičce složené z oddacího listu 3. výročí - kožen

projít na článek

Perníková chaloupka patřila řezbářům

V Rábech pod Kunětickou horou se na státní svátek konalo předvánoční Kuňkání pod Kuňkou.

projít na článek

Sedmý ročník Milčova kolečka startuje v pondělí 8. května

Již posedmé přijedou ve státní svátek do brněnských Bosonoh kolečkáři z celé republiky, aby si připomenuli památku bosonožského furianta Miloše Hrazdíry a oslavili cyklistická výročí letošního roku.

projít na článek