Vaječný likér

Už jste někdy zkusili připravit domácí vaječný likér? S tímto receptem to bude hračka a s hotovým likérem si můžete připít třeba u večerní pohádky. Díky tomu, že se likér při přípravě vaří, nemusíte mít strach z nákazy ze syrových žloutků. A co se zbylými bílky? Co takhle vyzkoušet třeba tradiční pusinky. Ingredience 4 žloutky 1 salko 1 vanilkový cukr 200 ml mléka 1 smetana ke šlehání 2,5 dl rumu Postup Do hrnce nalijeme polovinu mléka (100 ml), smetanu ke šlehání a salko. Promícháme a přivedeme za občasného promíchání k varu. 1. směs Mezitím metličkou rozmícháme žloutky, zbytek mléka (100 ml) a vanilkový cukr. 2. směs Při prvních známkách varu první směsi, odstavíme hrnec z plotny a pomalu po troškách do něj za stálého míchání přilijeme připravenou druhou žloutkovou směs. Poté dáme znovu obsah hrnce na plotnu a prohříváme mírným varem do zhoustnutí. Nezapomeňte dobře míchat, aby se směs nepřipálila. Hotovou směs dáme chladit do studené vodní lázně a občas promícháme do vychladnutí. Nakonec do vychladlé směsi přilijeme rum, promícháme a plníme do čistých lahví. Udržujte v chladu. Článek Vaječný likér se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Novinky ve světě alkoholu

Rum První novinkou roku 2018 je třtinový rum, , značky Stock Plzeň Božkov s názvem Republica Exclusive. První republika je znakem elegance a české hrdosti na veškerá česká řemesla, který tento rum oslavuje. Rum s třtinovou chutí, chutí s tóny vanilky a

projít na článek

Dary ze zahrádky a louky

Máte na zahrádce plevel, pak začněte ten plevel pěkně rozlišovat. Protože třeba taková pampeliška, to je plevel, který nás léčí. Hříchem by bylo jí vyhodit. Pampelišky mají v sobě velké množství karotenu, třeba jako mrkev, dále pomáhají karotenem tvoř

projít na článek

Velikonoční menu a brunche v Praze

I když počasí to zatím vidí jinak, svátky jara jsou tady za pár dní. Oslavy Velikonoc byly historicky spojeny s koncem 40 dní trvajícího půstu, který začínal hned po masopustu. Letos toto období začalo ve středu 22. února a skončí ve čtvrtek 6. dubna. V č

projít na článek

Tiramisu Italský dezert, který poblouznil celý svět

Tiramisu je italský dezert, který se stal populárním po celém světě. Tento sladký pokrm se skládá z vrstev piškotových sušenek namočených v kávě a likéru, krému z mascarpone a kakaa. Původně bylo tiramisu připravováno pouze v oblasti Veneto v severní Itál

projít na článek

Voňavé kouzelné opojení

Občas naše kroky vedou nákupní cestou, kde si říkáme, že jistým věcem odoláme. Jenže občas si určité zboží bez rozmyšlení prostě zakoupíme a podlehneme lehce rychlému nákupu. Avšak jediné co nás láká, je ta neodolatelná vůně levandulová. Ano, v tu chvíli

projít na článek