Už jste někdy zkusili připravit domácí vaječný likér? S tímto receptem to bude hračka a s hotovým likérem si můžete připít třeba u večerní pohádky. Díky tomu, že se likér při přípravě vaří, nemusíte mít strach z nákazy ze syrových žloutků. A co se zbylými bílky? Co takhle vyzkoušet třeba tradiční pusinky. Ingredience 4 žloutky 1 salko 1 vanilkový cukr 200 ml mléka 1 smetana ke šlehání 2,5 dl rumu Postup Do hrnce nalijeme polovinu mléka (100 ml), smetanu ke šlehání a salko. Promícháme a přivedeme za občasného promíchání k varu. 1. směs Mezitím metličkou rozmícháme žloutky, zbytek mléka (100 ml) a vanilkový cukr. 2. směs Při prvních známkách varu první směsi, odstavíme hrnec z plotny a pomalu po troškách do něj za stálého míchání přilijeme připravenou druhou žloutkovou směs. Poté dáme znovu obsah hrnce na plotnu a prohříváme mírným varem do zhoustnutí. Nezapomeňte dobře míchat, aby se směs nepřipálila. Hotovou směs dáme chladit do studené vodní lázně a občas promícháme do vychladnutí. Nakonec do vychladlé směsi přilijeme rum, promícháme a plníme do čistých lahví. Udržujte v chladu. Článek Vaječný likér se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Rum První novinkou roku 2018 je třtinový rum, , značky Stock Plzeň Božkov s názvem Republica Exclusive. První republika je znakem elegance a české hrdosti na veškerá česká řemesla, který tento rum oslavuje. Rum s třtinovou chutí, chutí s tóny vanilky a
Máte na zahrádce plevel, pak začněte ten plevel pěkně rozlišovat. Protože třeba taková pampeliška, to je plevel, který nás léčí. Hříchem by bylo jí vyhodit. Pampelišky mají v sobě velké množství karotenu, třeba jako mrkev, dále pomáhají karotenem tvoř
projít na článekI když počasí to zatím vidí jinak, svátky jara jsou tady za pár dní. Oslavy Velikonoc byly historicky spojeny s koncem 40 dní trvajícího půstu, který začínal hned po masopustu. Letos toto období začalo ve středu 22. února a skončí ve čtvrtek 6. dubna. V č
projít na článekTiramisu je italský dezert, který se stal populárním po celém světě. Tento sladký pokrm se skládá z vrstev piškotových sušenek namočených v kávě a likéru, krému z mascarpone a kakaa. Původně bylo tiramisu připravováno pouze v oblasti Veneto v severní Itál
projít na článekObčas naše kroky vedou nákupní cestou, kde si říkáme, že jistým věcem odoláme. Jenže občas si určité zboží bez rozmyšlení prostě zakoupíme a podlehneme lehce rychlému nákupu. Avšak jediné co nás láká, je ta neodolatelná vůně levandulová. Ano, v tu chvíli