Předehřejme si troubu na 200 ° C. Připravíme si husu, umyjeme zevnitř i z vnějšku a usušíme. Omyjeme jablka, oloupeme, nakrájíme na půlky, odstraníme jádra a nakrájíme na kostičky. Očistíme pórek, omyjeme a nakrájíme jej na kroužky. Přidáme mleté maso se strouhankou, majoránku, oregano, kešu celé a směs koření, jablečné kostičky plus pórek a vše smícháme. Naplníme husu touto směsí a uzavřeme břišní část jehlicí. Křídla svážeme kuchyňským provázkem. Směsí slunečnicového oleje a koření potřeme celou husu. Do plechu nalijeme vodu a pečeme břichem nahoru asi 4 hodiny. Po hodině pečení podlijeme omáčkou. Cca. 30 minut před koncem vaření husu několikrát propíchněte těsně pod kůží. Po skončení vaření dolijeme 3/4 l vody. Omyjeme jablka, oloupeme, nakrájíme na poloviny a odstraníme jadřince. Nakrájíme na kostičky, zahřejme v hrnci společně se slunečnicovým olejem, přidáme zázvor a kešu a vše smažíme 3 minuty. Husu nakrájíme na plátky a můžeme podávat s omáčkou. Ingredience: 3 ks Jablka 50 g Kešu 500 g Sekaný 1 husa (cca 3 kg) 1 ks zázvor (asi 2 cm) 1 kskuchyňského provázku 1 Pórek Majoránka Oregano 2 ks Špejle 5 lžic strouhanky 5 lžic Slunečnicového oleje 250 g Měkkého tvarohu 1 sklenice Vody 4 lžic Koření na kachnu 1 Skořice The post Vánoční husa appeared first on Babiččiny recepty.
Husa patří ke klenotům nejoceňovanějších gastronomií světa včetně francouzské, italské i čínské. V současné době husa zažívá svůj boom i u nás, a to zejména jako slavnostní pokrm na sv. Martina.
projít na článekVánoční tradice a zvyky je potřeba si s dětmi připomínat, aby nezapadly do zapomnění. Vánoční tradice v českých zemích Vánoční [] Příspěvek Vánoční tradice: Objevte 35 vánočních lidových tradic! pochází z Vánoční pohoda.cz
projít na článekKaždý rok si státním svátkem připomínáme upálení Mistra Jana Husa, upálení, které mělo zásadní vliv na dějinné události v Čechách, přineslo husitské války a předznamenalo vývoj k německé reformaci a rozpad katolické univerzality. Rekonstrukce oslav znovu
projít na článekDozlatova upečená husa a mladé svatomartinské víno. Ani jedno nemůže chybět při oslavě svátku svatého Martina, který připadá na 11. listopadu, kdy k nám podle pranostiky má tento světec na koni přivézt první sníh. Svatý Martin se narodil roku 316 n.l.
Deník opět po roce vyhlašuje oblíbenou anketu o letošní nejkrásnější vánoční strom Brna a Brněnska, a zároveň i o nejhezčí celé České republiky. Pošlete nám fotografii z vaší obce či města a nominujte právě ten váš vánoční strom do hlasování.
projít na článek