Variace z divoké kachny, hříbková nádivka : Tomáš Levý

Variace z divoké kachny 4 celé divoké kachny 150 g kachního sádla 2 snítky rozmarýnu 20 ml olivového oleje sůl Maldon pepř Hříbková nádivka 200 g bílého chleba 40 g čerstvých hříbků 40 g šalotky 1 snítka tymiánu 20 g másla, 100 ml mléka 30 ml olivového oleje 2 vejce, špetka soli Pečená šalotka 120 g šalotky 5 ml olivového oleje 2 g soli 2 g cukru Kachní jus skelety z kachen 200 g mrkve 200 g celeru 100 g cibule 400 ml červeného vína 1 bobkový list 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 40 ml oleje Pěna z oregana 100 ml plnotučného mléka 20 g másla, 1 g soli snítka římského oregana Variace z divoké kachny Z divoké kachny odřízněte prsa a stehna. Prsa ochuťte solí a pepřem, vložte do vakuovacího sáčku, přidejte kachní sádlo a snítku rozmarýnu a 10 minut připravujte sous vide při teplotě 71 °C. Před servírováním zprudka opečte na oleji a prokrojte. Stehna ochuťte solí a pepřem, opečte na pánvi a nechte dopéct doměkka v holdomatu při nízké teplotě (70 °C). Hříbková nádivka Bílý chléb nakrájejte na kostky, upečte dozlatova a prokropte vlažným mlékem. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky vyšlehejte s máslem a z bílků vyšlehejte sníh. Nakrájené hříbky orestujte na šalotce se snítkou tymiánu a vše dejte na navlhčené kostky chleba, přidejte žloutky, osolte a zlehka smíchejte dohromady. Přidejte vyšlehaný sníh z bílků, zlehka promíchejte a naskládejte na plech. Pečte 45 minut při 165 °C. Pečená šalotka Oloupanou šalotku ochuťte solí a cukrem, zakapte olivovým olejem a upečte doměkka při teplotě 180 °C. Při servírování glazírujte v hotovém kachním jus. Kachní jus Kachní skelety opečte při 220 °C. Nakrájenou zeleninu orestujte, přidejte opečené skelety a zalijte červeným vínem. Nechte víno vyvařit, zalijte vodou, přidejte koření a vařte minimálně 6 hodin na mírném ohni a poté přeceďte. Nakonec zredukujte na požadovanou konzistenci. Pěna z oregana Snítky oregana svařte s mlékem a máslem, ochuťte solí, před servírováním ponorným mixérem vyšlehejte a seberte vzniklou pěnu.

projít na článek

Velikonoční nádivka

The post Velikonoční nádivka appeared first on Fotografie jídla a pití - Food Photography.

projít na článek

Zámek vrchní EURO ELZETT 3425 Myšák levý 590 Kč

Zámek na přišroubování Myšák 3425 levý Speciální zámek k přišroubování na dveře. Vhodné k uzavření nenáročných úzkých dveřích v budovách nebo k brance u zahrádek. Široké použití najde při renovaci historických dveří. Zámek je černě lakován. Zámek lze zam

projít na článek

Víkendový horoskop: Luna ve Vahách zklidní divoké vlny

Opozice Slunce s Plutem rozvíří potřebu všechno řešit. Může to vyvolat spoustu ostřejších situací jak v soukromí, tak i v práci. Náladu zklidní až nedělní Luna, která vejde do harmonického znamení Vah. Beran V pátek vám pomůže zajímavý Celý příspěvek

projít na článek

Zvěřinové hody 2022

ZVĚŘINOVÉ HODY 2022 VHOTELU SVATÝ TOMÁŠ 25.11.2022 – 4.12.2022 WILDBRETSCHMAUS Zvěřinové hody jsou oblíbenou gurmánskou akcí všude. Ale kde jinde si zvěřinové speciality lépe vychutnáte, než vromantickém loveckém zámečku na samotě uprostřed šumavských les

projít na článek

Odměna za dobití kachny telefon Coolpadporto S

S parádním telefonem je život vždycky příjemnější. A pokud je ten telefon navíc ještě zadarmo, je to úplná paráda. Jeden takový přístroj je právě v osudí – díky odměně za dobití kachny můžete i vy každý den získat mobilní telefon Coolpadporto S. Reklama:

projít na článek