Variace z divoké kachny, hříbková nádivka : Tomáš Levý

Variace z divoké kachny 4 celé divoké kachny 150 g kachního sádla 2 snítky rozmarýnu 20 ml olivového oleje sůl Maldon pepř Hříbková nádivka 200 g bílého chleba 40 g čerstvých hříbků 40 g šalotky 1 snítka tymiánu 20 g másla, 100 ml mléka 30 ml olivového oleje 2 vejce, špetka soli Pečená šalotka 120 g šalotky 5 ml olivového oleje 2 g soli 2 g cukru Kachní jus skelety z kachen 200 g mrkve 200 g celeru 100 g cibule 400 ml červeného vína 1 bobkový list 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 40 ml oleje Pěna z oregana 100 ml plnotučného mléka 20 g másla, 1 g soli snítka římského oregana Variace z divoké kachny Z divoké kachny odřízněte prsa a stehna. Prsa ochuťte solí a pepřem, vložte do vakuovacího sáčku, přidejte kachní sádlo a snítku rozmarýnu a 10 minut připravujte sous vide při teplotě 71 °C. Před servírováním zprudka opečte na oleji a prokrojte. Stehna ochuťte solí a pepřem, opečte na pánvi a nechte dopéct doměkka v holdomatu při nízké teplotě (70 °C). Hříbková nádivka Bílý chléb nakrájejte na kostky, upečte dozlatova a prokropte vlažným mlékem. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky vyšlehejte s máslem a z bílků vyšlehejte sníh. Nakrájené hříbky orestujte na šalotce se snítkou tymiánu a vše dejte na navlhčené kostky chleba, přidejte žloutky, osolte a zlehka smíchejte dohromady. Přidejte vyšlehaný sníh z bílků, zlehka promíchejte a naskládejte na plech. Pečte 45 minut při 165 °C. Pečená šalotka Oloupanou šalotku ochuťte solí a cukrem, zakapte olivovým olejem a upečte doměkka při teplotě 180 °C. Při servírování glazírujte v hotovém kachním jus. Kachní jus Kachní skelety opečte při 220 °C. Nakrájenou zeleninu orestujte, přidejte opečené skelety a zalijte červeným vínem. Nechte víno vyvařit, zalijte vodou, přidejte koření a vařte minimálně 6 hodin na mírném ohni a poté přeceďte. Nakonec zredukujte na požadovanou konzistenci. Pěna z oregana Snítky oregana svařte s mlékem a máslem, ochuťte solí, před servírováním ponorným mixérem vyšlehejte a seberte vzniklou pěnu.

projít na článek

Velikonoční nádivka

The post Velikonoční nádivka appeared first on Fotografie jídla a pití - Food Photography.

projít na článek

Zámek vrchní EURO ELZETT 3425 Myšák levý 590 Kč

Zámek na přišroubování Myšák 3425 levý Speciální zámek k přišroubování na dveře. Vhodné k uzavření nenáročných úzkých dveřích v budovách nebo k brance u zahrádek. Široké použití najde při renovaci historických dveří. Zámek je černě lakován. Zámek lze zam

projít na článek

Víkendový horoskop: Luna ve Vahách zklidní divoké vlny

Opozice Slunce s Plutem rozvíří potřebu všechno řešit. Může to vyvolat spoustu ostřejších situací jak v soukromí, tak i v práci. Náladu zklidní až nedělní Luna, která vejde do harmonického znamení Vah. Beran V pátek vám pomůže zajímavý Celý příspěvek

projít na článek

Odměna za dobití kachny telefon Coolpadporto S

S parádním telefonem je život vždycky příjemnější. A pokud je ten telefon navíc ještě zadarmo, je to úplná paráda. Jeden takový přístroj je právě v osudí – díky odměně za dobití kachny můžete i vy každý den získat mobilní telefon Coolpadporto S. Reklama:

projít na článek

Zvěřinové hody 2022

ZVĚŘINOVÉ HODY 2022 VHOTELU SVATÝ TOMÁŠ 25.11.2022 – 4.12.2022 WILDBRETSCHMAUS Zvěřinové hody jsou oblíbenou gurmánskou akcí všude. Ale kde jinde si zvěřinové speciality lépe vychutnáte, než vromantickém loveckém zámečku na samotě uprostřed šumavských les

projít na článek