Varování před vysokými teplotami, vlnami na pobřeží a silným větrem

Léto je v plném proudu a tak se nemůžeme divit, že ostrov Gran Canaria zasáhne další vlna vysokých teplot. Výstraha prvního stupně platí pro dnešní sobotu jen pro Gran Canaria, zítra se rozšíří i na Tenerife (jižní část) a Fuerteventuru a v pondělí bude platit opět jen pro Gran Canaria.

projít na článek

Varování před tropickými teplotami, na Gran Canaria jde vlna vedra

Španělská meteoslužba AEMET vyhlásila na dn ešní den pro všechny kanárské ostrovy první stupeň varování (tzv.žluté) před vysokými teplotami. Této výstraze již předcházelo úterní upozornění MInisterstva zdravotnictví. 

projít na článek

Varování před vysokými teplotami

Vlna vedra z Afriky přichází. Tenerife – Gran Canaria – Fuerteventura. Tyto tři ostrovy mohou čekat od pátku minimálně do neděle opravdové letní teploty. Meteorologové předpovídají až 34 stupňů ve stínu.   

projít na článek

Varování před pětimetrovými vlnami a deštěm

Podle předpovědi národní meteorologické agentury AEMET přichází dnes na Kanárské ostrovy bouřková fronta. Agentura vyhlásila z důvodu hrozících vysokých vln a přívalových srážek žluté a oranžové varování.

projít na článek

Sever Gran Canaria v pondělí s výstrahou před silným deštěm

Kanárské ostrovy čekají od pondělí silné srážky. Národní agentura AEMET vyhlásila pro pondělní odpoledne první stupeň varování, tzv. žluté. 

projít na článek

Gran Canaria : Arucas - Firgas - Teror

Severní pobřeží ostrova s  bouřlivými vlnami  a vysokými skálami - neogotická  katedrála v Arucas  - historické městské jádro a park francouzského stylu -  likérka  v Arucas s  ochutnávkou  (poplatek) - vodní kaskáda a ozdobná heraldika jednotlivých grank

projít na článek