Včelař se bez správných potřeb neobejde

Včelařství hraje klíčovou roli v ekosystému, protože včely přispívají k opylování rostlin a udržení biodiverzity. Jde o odvětví zemědělství, které se zabývá chovem a péčí o včely. Kromě velkých firem se chovu včel věnují i amatéři. Med, medovina a další produkty Chov včel je nejen ušlechtilý koníček, ale také velké umění, které vyžaduje mnoho znalostí a zkušeností. Včelařství zahrnuje péči o včelstva, správu úlů, a sběr včelích produktů, jako jsou med, vosk, pyl, mateří kašička a výrobky z nich. Velmi oblíbená je medovina, která se připravuje různými způsoby. Jedním z těch jednodušších je příprava medoviny za tepla, s pomocí kvasinek. Po svaření vody s medem se směs ochladí, přidají se kvasinky a dva až tři týdny se nechá kvasit ve fermentační nádobě. Poté se přelije a přibližně měsíc se nechá dozrát. Výsledkem je medovina s jemnou chutí i vůní, kterou si můžete vychutnat studenou i ohřátou s kořením a plátky pomeranče. Vybavení pomáhá práci Každý včelař potřebuje k péči o včely a jejich produkty také správné vybavení, bez kterého by se své zálibě nemohl věnovat. Základem je ochranný oblek včetně rukavic, který ochrání včelaře před žihadly včel při práci v jejich blízkosti. Potřebné jsou ale i další včelařské potřeby pro péči o včely i jejich produkty. K tomu, aby byly včely spokojené, potřebují úly s mezistěnami ze včelího vosku, které pomáhají včelám dostavovat další plástve a ukládat zásoby. Pro stáčení medu slouží medomet, zařízení usnadňující práci se získáváním medu. Myslet je potřeba také na péči o včely, ochranu před škůdci a případnou léčbu a krmení v době, kdy není ještě v přírodě dostatek přirozených zdrojů. Včelí produkty jsou prospěšné pro naše zdraví, pomáhají zlepšovat imunitu, obsahují antioxidanty a mnoho vitamínů i minerálů. Věnovat se chovu včel vyžaduje trpělivost, respekt k přírodě i znalosti o chování včel, odměnou je dokonalá spolupráce i sladký med a další produkty.

  • Web: Faceman
  • Aktualizace: 4.3.2024
projít na článek

Bezejmenní, ale neobejde se bez nich ale žádný závod

Nezastupitelná je role traťových komisařů. Ačkoli pro většinu diváků zůstávají bezejmenní a téměř nepovšimnutí, bez jejich přítomnosti se v areálu mosteckého autodromu a sousedního polygonu neobejde žádný automobilový či motocyklový závod.

projít na článek

Prodejní akce domácích potřeb

Nová akční nabídka potřeb do domácnosti začíná 16.června

projít na článek

Milovníci rybářství a rybáři pozor! Je tu pro Vás ráj rybářských potřeb!

Jste vášnivými rybáři a chytání ryb zkrátka naplňuje je Vašim koníčkem po řadu let? Nevíte, kde nakoupit ty správné, kvalitní Článek Milovníci rybářství a rybáři pozor! Je tu pro Vás ráj rybářských potřeb! se nejdříve objevil na Bebeo.

projít na článek

Prodejní doba vprodejně stavebnin ahospodářských potřeb od 1.11.2023

Prodejní doba od 1.11.2023: pondělí-pátek 7.00 - 15.30 sobota 7.00 - 11.00 The post Prodejní doba v prodejně stavebnin a hospodářských potřeb od 1.11.2023 appeared first on Zeas.

projít na článek

Prodejní akce domácích potřeb Banquet

Prodejní akce domácích potřeb Banquet začíná ve čtvrtek 18.října

projít na článek