Vědci varují: Pozor na rtuť v rybách

Ví se to už staletí, že mezi nejjedovatější prvky patří rtuť. Vyvolává u lidí kromě akutních otrav doprovázených bolestmi břicha a střevními potížemi i dlouhodobé zdravotní problémy. Ukazuje se, že organické sloučeniny bývají podstatně jedovatější a těkavější než vlastní kov, ovlivňují živé organismy již v nízkých koncentracích a mají schopnost se v nich hromadit. V Evropě se na zubní výplně ještě v prvních letech spotřebuje stále více než 100 tun rtuti každý rok.

projít na článek

Saturn v Rybách 2023 2026

Příspěvek Saturn v Rybách 2023 2026 pochází z Horoskopy a astrologie na ČtuHoroskopy.cz

projít na článek

Před čím nás varují duše zemřelých v roce 2019

The post Před čím nás varují duše zemřelých v roce 2019 first appeared on Eva Večernice Zajícová.

projít na článek

Projekt ENVision byl úspěšně ukončen, vyvíjená platforma žije dál!

V uplynulém období vědci z Ústavu výzkumu globální změny AV ČR ve spolupráci s vědci z Ústavu výpočetní techniky Masarykovy univerzity realizovali projekt Fondu rozvoje sdružení CESNET „ENVision: platforma pro analýzu přírodních

projít na článek

Rybolov se vydařil!

Víkend na rybách je již tradiční odměnou ve věrnostním programu Banka Bioveta. Letos jsme zavítali do Sedlece na Penzion Mlýn, který leží v těsné blízkosti rybníku Pod mlýnem.

projít na článek

Některé vlaky se nevracejí

Máte rádi beletrii o rybách a rybaření? Pak tu máme něco pro Vás.Právě vyšla nová kniha rybářských povídek Antonína SzkanderyNěkteré vlaky se nevracejí.

projít na článek