Také řešíte co si dát ke svačině? Před či po sportu, když pobíháte s dětmi mimo domov případně klidně mezi pracovními schůzkami? Tohle téma je věčné, také ho hodně řeším. Buď to skončí nějakou kombinací ovoce a ořechů nebo ořechovým máslem na nějakém cereálním chlebíku (moje "klasika" je kukuřičný křupík s arašídovým máslem a plátky banánu). A když není vůbec čas, šoupnu do batohu raw proteinovou tyčinku (většinou tu arašídovou od Bamboo, protože není tak drahá a docela dobře zasytí). Proteinových tyčinek je na trhu samozřejmě spousta, ale s velkým výběrem roste také množství ingrediencí, které tyčinky obsahují. A těch umělých sladidel nebo cukrů kolik tam najdeme...uf! Jednoduše řečeno, až na výjimky jsou proteinové tyčinky průmyslově zpracovaná potravina, která dlouhodobě ve zdravém jídelníčku nemá co dělat. Včera jsem zkusila tyčinky vlastní, jen ze surovin, které doma zrovna byly. Na asi 14 ks tyčinek budete potřebovat: - 100g přes noc namočených a usušených mandlí (můžete nebo nemusíte oloupat) - 100g ovesných vloček (určitě lze použít i jiné) - 200g předem namočených datlí - 5 velkých lžíc konopného proteinu (zkuste klidně i ořechový, rýžový, dýňový...) - 2 velké lžíce arašídového másla - 1 lžíce chia semínek - kvalitní hořká čokoláda (50 - 100g - podle toho jak moc mají být tyčinky namočené) - lžíčka kokosového oleje Ovesné vločky rozmixujte na hrubou mouku, přidejte mandle a rozmixujte ještě společně. Zvlášť rozmixujte datle. Suchou směs i datle dejte do mísy a přidejte postupně ostatní ingredience. Měla by vzniknout hodně hustá pasta tak, aby se z ní daly tvarovat tyčinky (případně kuličky nebo jiné tvary). Tyčinky položte na plech či talíř vyložený pečícím papírem a dejte ztuhnout na pár hodin do lednice. Poté si ve vodní lázní rozpusťte čokoládu společně s kokosovým olejem. Tyčinky můžete čokoládou jen potřít nebo je do ní namáčet. Opět dejte do lednice. Hotovo. Ty moje první vypadají trochu punkově, ale myslím, že nutričně i chuťově se těm průmyslově vyrobeným minimálně vyrovnají :-). PS: Než vyrazíte ven či do práce nezapomeňte si vzít tyčinku sebou do nějaké malé dózy.
Vonné tyčinky se vyznačují ušlechtilou jemnou vůní jasmínu s typickými prvky této hedvábné květinové esence utkané z darů noci. Tyčinky zapalujte k vytvoření atmosféry klidu a pohody, uvolnění napětí, tišení úzkosti, či při meditaci nebo posílení spiritua
projít na článekBRATISLAVA - Každý človek, ktorý športuje a chce zdravo žiť, sa snaží svoj životný štýl pretaviť aj do stravy. Proteínové prášky a tyčinky sú na trhu dlhodobo, no veľký boom už pred istým časom zaznamenali mliečne výrobky s obsahom proteínu. Značky jeho
projít na článekPálení vonných tyčinek je požitkem pro naše smysly, nejenom pro náš citlivý nos, který se logicky nabízí jako první, ale také pro oko. Výběr kvalitní směsi vám zaručí dlouhotrvající vůni, která zůstává přítomná ještě několik hodin po uhašení tyčinky.
projít na článekNejrozšířenější a neoblíbenější vonné směsi k pálení jsou dnes vonné tyčinky. A i přes svou letitou historii si uchovaly své místo v moderním světě. Vonný dým slouží nejen k tomu, aby krásně provoněl váš domov, ale může být také velmi uklidňující pro vaši
projít na článekOřechové košíčky připravené po vegansku. Místo žloutku použito arašídové máslo, místo másla margarín, místo kraví smetany kokosová smetana. Ingredience: Těsto: 230 g hladké mouky 150 g vegan margarínu (místo másla) 70 g moučkového cukru lžíce arašídové
projít na článek