Vepřové koleno se připravuje jako samostatný pokrm nebo jako jedna ze surovin pro další zpracování (do klobás, jako ovar a podobně).
Pečené vepřové koleno se v tradičních českých kuchařkách vydávaných v cizích jazycích uvádí jako jedno z našich národních jídel. Na pečené vepřové koleno jezdí do Čech turisté z celého světa a v celých smečkách si ho dávají v restauracích a pivnicích. Tak
projít na článekMarinované vepřové koleno bez kosti - 500g popis: Vepřové koleno bez kosti naložené do soli, potřené česnekem a okořeněné drceným kmínem a chilli. NÁŠ TIP! Skvěle chutná studené s čerstvým chlebem nebo teplé s naší Čočkou po orientálsku. Složen
projít na článekNěkteré části vepřového masa bývají hůře stravitelné a mají například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je však křehčí než maso hovězí, méně tučné a libové vepřové je pak i lépe stravitelné. Chuť masa je závis
projít na článekVepřové karé neboli vepřová pečeně, někdy také lidově nazývána jako kotleta, patří mezi nejkvalitnější části masa z vepře.
projít na článekVepřové kůže se obvykle nepřipravují samostatně, ale bývají součástí jiných pokrmů, často také slouží jako přísada k výrobě dalších pokrmů, kde fungují jako pojidlo.
projít na článek