Více podnikatelů na jedné provozovně

S evidencí EET můžeme řešit následující případ - na jedné provozovně existuje více podnikatelských subjektů. Například: Existuje kadeřnictví, kde se po domluvě střídají dvě kadeřnice a každá z nich podniká samostatně na své IČ/DIČ. Navíc je tam doplňkový prodej, také na samostatné IČ/DIČ. Co s tím, pokud chceme evidovat EET? Ideálně pokud chceme evidovat jen přes jednu pokladnu? Naštěstí existuje jednoduché řešení a to Pověření k evidování tržeb (§9 odst.1ZoET). Jak to funguje? EET pokladna se nastaví jen pro jednoho poplatníka, například pro doplňkový prodej. Nastaví se standardně EET certifikát dle návodu. Poté v aplikaci EET Plus zadejte: Menu (tři tečky nahoře napravo), Nastavení, Nastavení pověření. Zde přidejte pověřující osoby, tedy DIČ první a druhé kadeřnice. A jak evidovat EET? Při evidenci platby se Vás EET Plus zeptá, pod jakým subjektem chcete evidovat. A jednoduše vyberete, na koho je tržba evidována. Má tento postup nějaké nevýhody? Ano. Za problémy s EET je zodpovědná jak pověřující osoba, tak i pověřená osoba. Je tedy důležité, aby mezi těmito subjekty existovala důvěra. Pokud není, je lepší, aby každý subjekt měl vlastní pokladnu a evidoval si EET sám. S EET Plus je možné evidovat EET přímo na mobilním telefonu, takže není nutné kupovat novou pokladnu. The post Více podnikatelů na jedné provozovně appeared first on EET Plus jednoduše zdarma.

projít na článek

Zájem o konsolidaci dluhů roste, Češi sjednocují do jedné i půjčky celé rodiny

Konsolidace půjček je mezi Čechy stále oblíbenějším způsobem optimalizace dluhů. Aktuálně ji zvažuje téměř 60 % lidí s dvěma a více finančními závazky. Klasická konsolidace individuálních dluhů ale naráží na své limity, protože většina Čechů nemá více půj

projít na článek

Shrnutí novinek za září 2020

Shrnutí novinek za září 2020 Cenové nabídky Nově jsme robota naučili vytvářet a posílat cenové nabídky. Více v článku Částečné platby Částečné zaplacení faktury nebo nákladu zadáte snadno přes tlačítko Zaznamenat platbu . To, že je doklad částečn

projít na článek

Vyrábějí stavby, ve kterých se musí lidé cítit dobře. Jaká je k tomu cesta?

V logu mají několik run a říkají o sobě, že nevyrábí chaty, ale zážitky. Jaký je příběh podnikatelů, kteří chtějí být blíže přírodě i sobě?

projít na článek

KVÍZ: Mrázek, Krejčíř či Jonák. Zkuste, jak dobře znáte devadesátkové „podnikatele“

Během devadesátek zbohatla řada kontroverzních podnikatelů. Vyzkoušejte v našem kvízu, jak dobře znáte Mrázka, Krejčíře a spol.

projít na článek

Češi více hledí na riziko, o půjčky se začínají dělit

Češi při zvažování půjčky stále častěji myslí na zadní vrátka. Obavy z neschopnosti splácet se odrážejí například na vyšším počtu žadatelů uvedených u jedné půjčky i častějším pojišťováním úvěrů.

projít na článek