Vlasy zničené barvením

Vlasy lze poškodit velmi snadno, a to nevhodnou permanentní barvou, odbarvením a zesvětlením, trvalou ondulací, nadměrným používáním tepla (například žehlením vlasů nebo foukáním vlasů), nedostatečnou péčí o vlasy vystavené slunci a mořské soli, nevhodnou mechanickou manipulací, spaním v natáčkách a podobně. Všechny tyto faktory oslabují vlasy a ty se začnou lámat, třepit, jsou více porézní, ztrácejí elasticitu a měkkost, na dotek mohou být drsné a špatně se rozčesávají. Velmi zničené vlasy pak vypadají jako chemlon.

projít na článek

Slabé chemlonové vlasy

Prosím o radu. Začaly se mi cuchat vlasy od kořínků, jakmile si je pročešu od kořínků vlasů, tak za chvíli je mám znovu střapaté, vypadá to jako chemlon. Poraďte mi prosím co na chemlonové vlasy. Donedávna jsem s tím problém neměla, myslím, že mám vlasy z

projít na článek

Péče o mastné vlasy

Máte mastné vlasy? Není třeba se obávat, že jde o konec světa. V této době existuje celá řada řešení, která se vám postarají o vlasy. Stačí jen používat správný produkt ve správný čas. Přečtěte si tyto rady a doveďte své vlasy k dokonalosti.

projít na článek

Jojobový olej pro zdravé vlasy

Pokud trpíte vypadáváním vlasů, mastnými, suchými nebo poškozenými vlasy, tak jojobový olej může prospět vašim vlasům. Šampony a kondicionéry z jojobového oleje patří mezi nejsilnější výrobky, které jsou zaměřeny na vlasy. Existuje několik důvodů, proč je

projít na článek

Příčina předčasně bílých vlasů u dětí

Chlupy (vlasy, řasy) jsou pro člověka nezbytné, protože slouží jako senzory, které v té či oné části těla zlepšují hmat nebo mají i jiné důležité funkce (zachycují prachové částice apod.). Vlasové kořínky jsou známé jako vlasové folikuly. Vlasové folikuly

projít na článek

Výživa pro zdravé vlasy

Plné a husté vlasy znamenají mládí a zdraví. Stejně jako na kůži, tak i na vlasech se odráží věk a zdraví nositele. Vlasové buňky jsou velmi citlivé a rychle reagují na škodlivé vlivy. Dlouhé půsty vedou k lámavým vlasům bez lesku a vlasy při chemoterapii

projít na článek