Vliv narkózy na mozek

Celková anestezie není jen pouhé uspání, jak by se mohlo zdát, jde o cíleně navozenou ztrátu vnímání veškerého čití - dotek, bolest, teplo, chlad. Primárně jde o vyřazení vědomí pacienta proto, aby se zajistila bezbolestnost, ale především vhodné operační podmínky, tedy svalový klid, nehybnost operačního pole.

projít na článek

Mužský mozek je jako vejce

Mužský mozek je jako vejce. The post Mužský mozek je jako vejce first appeared on Kýbl srandy.

projít na článek

Důsledky narkózy

Narkóza je pojem, který je neodmyslitelně spjatý s lékařstvím. Ne každý někdy narkózu zažil, ale každý o ni zajisté slyšel, možná se ale setkal spíše s pojmem anestezie, který se v současnosti používá častěji než zastaralé vyjádření narkóza.

projít na článek

Živte svůj mozek správně a s jeho produktivitou budete spokojeni

Co takhle být o něco chytřejší? Mě se sice díky tréninku podařilo stát se The post Živte svůj mozek správně a s jeho produktivitou budete spokojeni first appeared on ProNáladu.cz.

projít na článek

Vliv wi-fi vysílačů na stromy?

Elektromagnetické vlnění bezdrátových wi-fi sítí má škodlivý vliv na stromy. Zjistili to na základě výzkumu holandští vědci. Stromy rostoucí v blízkosti wi-fi vysílačů, které bezdrátovou síť distribuují do přijímačů, trpí poškozením kůry a listí. Informov

projít na článek

Břečťan a strom

Břečťan je popínavá rostlina, která mnohdy roste nejen po fasádách domů, kde má vliv na izolaci domu a pomáhá dostávat vlhkost ze zdí, ale vídáme ji i na stromech. Přímo na strom nemá tato rostlina vliv.

projít na článek