Vodáci a horolezci se bez cestovního pojištění neobejdou

Připadá vám hloupé tvrdit, že vodáci a horolezci, ačkoli se jedná o dobrodružné aktivity, se neobejdou bez cestovního pojištění? Vždyť přece spousta lidí cestuje do zahraničí jen tak, na vlastní pěst, a nikdy se jim nepřihodilo nic zlého. Možná máte pravdu, ale jsou jisté situace, kdy se právě tato pojistka může hodit. Nemusíte mít zrovna pojišťováky v lásce, ostatně mnoho lidí si z některých dokonce utahuje, ale zamyslete se nad následujícími řádky: Pouhá změna prostředí – je známo, že si lidé k sobě přitahují podobné jedince či události na základě osobních kvalit a mnohdy i ezoterického zákona karmy (stejné přitahuje stejné a „vrána k vráně sedá“). Toto nelze zpochybnit, ale do hry vstupují i jiné faktory. Jestliže například provádíte cokoli v místě bydliště nebo jinde na území vaší vlasti, v prostředí, které dobře znáte, snáze se tu vyhnete různým nepříjemnostem, úrazům, konfliktům atp. Ale stačí vyjet za hranice republiky, kde vlivem cestování budete unaveni, překvapí vás prudká změna počasí, vysoká teplota a vlhkost vzduchu a další vlivy, které sníží vaši bdělost a ostražitost a přivodíte si úraz. A kdo zaplatí léčebné výlohy, když nejste pojištěni? Vy z vlastní kapsy, a nemusí to být zrovna zanedbatelná částka. Velká míra rizika – velkému riziku úrazu či onemocnění se vystavují ti, co v zahraničí provozují vodní sporty či horolezectví nebo cykloturistiku. Něco jiného je „cvaknout“ se na jezu na Sázavě a utrpět šrámy od ostrých kamenů, které vyžadují šití v benešovské nemocnici, což si hradíte ze zdravotního pojištění, a odlišné to bude například v kaňonech řek jižní Francie nebo v Rakousku, kde vás úraz může stát velké peníze. Chce to zkrátka zdravý selský rozum a veškeré pojištění neházet do jednoho pytle, stejně jako všechny lidi, které potkáváte na ulici, protože mezi nimi jsou jedinci velmi slušní, ale mohou se tu procházet i nesmírně nebezpeční inteligentní zločinci a gauneři. Článek Vodáci a horolezci se bez cestovního pojištění neobejdou se nejdříve objevil na Ramet chm.

projít na článek

Zařiďte si cestovní pojištění

Pokud si chcete zřídit cestovní pojištění, uděláte jedině dobře. Já jsem taky cestovatelka, a proto jsem si cestovní pojištění musela udělat ještě předtím, než jsem vyrazila na dlouhé cesty do zahraničí. Pokud jste stejní jako já, měli byste udělat totéž.

projít na článek

Jsme pojištěni u pojišťovny UNIQA

Jedná se např. o pojištění odpovědnosti za škodu na věcech převzatých k úschově, odpovědnost za finanční škodu vzniklou třetí osobě, odpovědnost za škodu vzniklou narušením životního prostředí, odpovědnost za škodu na věcech zaměstnanců, pojištění majetku

projít na článek

Cestovní pojištění vám může zachránit nejen dovolenou, ale také podnikání

Cestu do zahraniční můžeme podniknout z několika možných důvodů. Tím nejpříjemnějším je pro mnoho z nás cesta na dovolenou. Vidina krásně prožitého času, kdy nemusíme na nic nepříjemného myslet a jen si užíváme bezstarostných dní. Pokud se přihodí neč

projít na článek

Euroregion Tour 2019 - veletrh cestovního ruchu tentokrát ve znamení řemesel

Vážení výrobci regionálních produktů, oslovujeme Vás s nabídkou zúčastnit se 19. ročníku tradiční prodejní výstavy regionálních produktů - jarmarku - při veletrhu cestovního ruchu EuroregionTour 2019, tentokrát tematicky zaměřeném na řemesla.

projít na článek

20. ročník veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour v Jablonci nad Nisou

Vážení vystavovatelé, tradiční řemeslníci a výrobci, prodejní výstava regionálních produktů při jubilejním 20. ročníku veletrhu cestovního ruchu v Jablonci nad Nisou proběhne 6. - 7. 3. 2020. Místa si můžete rezervovat již nyní na mailu info@ohkjablonec.

projít na článek