Vůně domova je základ

Domov není jen místo, kde bydlíme, ale kam se stále rádi vracíme, zvelebujeme jeho prostředí a relaxujeme v něm. Každý dům nebo byt má vůni, která odráží život a činnosti jeho obyvatel. Příkladem je třeba pouhé vaření a pečení nebo praní prádla, které vám po dobu několika hodin domácnost provoní.   Vůně nám dokážou navodit příjemný pocit i náladu, jsou zkrátka tím prvním i posledním, co naše smysly vnímají. Někomu stačí vpustit do domova svěží vzduch po dešti, jemný jarní vánek nebo přinést čerstvě natrhané květiny ze zahrady. Pro ty náročnější tu však máme pár tipů, jak a čím provonět interiér kdykoliv a na delší dobu.   Bytové vůně se nerozdělují na dámské nebo pánské, jak je tomu například u parfémů. Kromě nálady a obliby má na výběr vůní také samozřejmě vliv aktuální roční období. Na jaře a v létě tíhneme spíše ke svěžím, ovocným a květinovým vůním. Na podzim a v zimě naopak automaticky vyhledáváme hřejivější kořeněná a sladká aromata.   Každá místnost má jinou energii a pokud byste uvítali, aby byla každá provoněná jinou a pro ni vhodnou vůní, prozradíme vám, jakou kde využít.   Typy vůní dle místností: ·         vstupní chodba – tonizující, povzbuzující (citrusy) ·         koupelna – osvěžující, čistá (bavlna, jasmín) ·         kuchyně – silnější kořeněné (vanilka, muškátový ořech, skořice) ·         ložnice – uklidňující (levandule, zelený čaj) ·         obývací pokoj – zemité (cedrové dřevo, pačuli)   Jestliže už víte, čím chcete mít provoněnou domácnost, nyní už jen zbývá zjistit, jaký bytový doplněk pořídit, aby se docílilo optimálního rozložení vůně.   Ze kterých voňavých doplňků máme na výběr? ·         aromatické textilní pytlíčky – vhodné do šatníku ·         vonné tyčinky a difuzéry – rychlé a intenzivní provonění ·         aromalampa na éterické olejíčky nebo vosky – možnost vytvoření vlastní vůně namícháním ·         parfémovaná svíčka – dlouhotrvající vůně, zároveň může sloužit i jako dekorace   Aby vůně plnila svůj účel a navozovala příjemnou atmosféru, měla by být samozřejmě příjemná všem obyvatelům domácnosti. Nesmíme ani zapomenout na návštěvy, které se u vás budou jistě cítit dobře a útulně. Článek Vůně domova je základ se nejdříve objevil na Fixier.

  • Web: Fixier
  • Aktualizace: 5.3.2024
projít na článek

Ideální vůně pro zimní období

Objevte ideální vůně pro zimní období od italské značky Frais Monde. Smyslná šedá ambra, opojná švestka s bambusem a nádherná vůně listů Vás nezklamou... The post Ideální vůně pro zimní období appeared first on Frais Monde.

projít na článek

Vůně plné jara

Objevte vůně plné jara z Itálie - skvěle působí proti jarní únavě a dodají Vám svěží energii na každém kroku! The post Vůně plné jara appeared first on Frais Monde.

projít na článek

Gurmánské vůně – oslaďte si život o něco víc

Objevte úžasné gurmánské vůně od Frais Monde! Dopřejte smyslům opravdový požitek. The post Gurmánské vůně – oslaďte si život o něco víc appeared first on Frais Monde.

projít na článek

Chloé Naturelle

Nová, líbezná, svěží a ženská, tak to je milé dámy a slečny vůně Chloé Naturelle, která neodolá žádná milovnice parfému značky Chloé, ale ani zastánkyně jemných, romantických parfémů. Dámská parfémovaná voda pro ženy Chloé Naturelle Svěží vůni dámského pa

projít na článek

Všude dobře, kde to voní

K tomu, abyste doma měli překrásnou vůni, nestačí jen voda, jar a osvěžovač vzduchu. Čistota je sice základ k tomu, aby váš domov voněl, ovšem hřejivou atmosféru domova musíte alespoň maličko podpořit. Postačí vám k tomu jen pár maličkostí. Jakou vůni

projít na článek