VW - 70 let „Samby“ – Kultovní Bulli z Hannoveru s exotickou přezdívkou

Před 70 lety byl na prvním poválečném autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem představen ušlechtilý osmimístný Transporter s prostým označením „Kleinbus Sonderausführung“ (speciální verze mikrobusu). Pro mnohé se stal symbolem hippies, přestože se těšil velké oblibě dlouho před nástupem generace mladých se sloganem „Flower Power“ (síla květin). V současnosti je tento VW Bus známý po celém světě jako „Samba“ a patří mezi nejcennější klasické automobily. Mnozí považují model „Samba“ za vrcholnou verzi kultovních vozů Bulli.

projít na článek

VW Bus Festival 2023

Před týdnem byl spuštěn předprodej volných míst na setkání VW Bus Festival 2023 v Hannoveru. Na tento okamžik čekali fanoušci vozů Bulli na celém světě. Značka Volkswagen Užitkové vozy, kter&a

projít na článek

Síla elektřiny: Nový VW e-BULLI

Volkswagen Užitkové vozy poprvé prezentuje studii e-BULLI – historický vůz z roku 1966 s elektrickým pohonem z roku 2020.

projít na článek

Nový Citroën Berlingo Van získal v Hannoveru ocenění

Nový Citroën Berlingo Van získal na 67. ročníku Mezinárodního veletrhu užitkových vozidel v Hannoveru prestižní titul „International Van Of The Year 2019“.

projít na článek

Středoškolák oživuje kultovní českou střílečku Vietcong

Dnes již kultovní česká střílečka Vietcong dokázala okouzlit srdce celé řady hráčů. Oživit zašlou slávu se nyní rozhodl teprve středoškolský student Jakub Hutěčka.

projít na článek

Ženevské jezero: Amarok, „Bulli“ a Cargo e-Bike

VW Užitkové vozy prezentuje v Ženevě svou širokou nabídku. 

projít na článek