Vychází nový e-book Zelenina v dobré společnosti

Radí, jak mít zdravou zahradu bez chemie Společné pěstování je malý zázrak. Správně vybrané druhy zeleniny, bylin a květin se navzájem chrání od škůdců a nemocí, pomáhají si a podporují se. Typickým příkladem jsou rajčata pěstovaná s afrikány. V novém e-booku Zelenina v dobré společnosti najdete desítky kombinací po zdravou zahradu bez chemie. Autorka e-booku Jana Poncarová je zároveň autorkou bestselleru Pěstuj Zeleninu a stejnojmenného blogu. Společnému pěstování zeleniny, květin a bylin se věnuje od roku 2016. Zkušenosti sbírá ze starých hospodářských kalendářů, experimentuje na své zahradě a rady si přiváží i ze zahraničí. Své poznatky a tipy sepsala do e-booku Zelenina v dobré společnosti. Zelenina v dobré společnosti Nový e-book se jmenuje Zelenina v dobré společnosti a jeho podtitul zní Průvodce zdravou zahradou, kde roste zelenina společně s bylinkami a květinami. Najdete v něm řadu tipů, zkušeností a rad ke společnému pěstování zeleniny, bylin a květin. Tisíce let vyzkoušené zahradničení Společné pěstování znali už mexičtí Indiáni před 10 tisíci lety, kteří na jednom políčku pěstovali kukuřici a fazole. Kukuřice sloužila jako opěra pro fazole, které se po ní mohly pnout. Fazole na oplátku pouštěly do půdy hodně dusíku, který kukuřice potřebuje. Společné pěstování svědčí celé řadě dalších plodin – zelenině, bylinkám i květinám. Některé rostliny pěstované společně si výjimečně prospívají. Jedna druhou ochrání před nemocemi nebo plísněmi. Jiné rostliny fungují jako lapači. Nalákají na sebe škůdce a ten nenapadne úrodu. Takto na zahradě pracuje například heřmánek. Každá rostlina si z půdy také bere jiné látky a jiné do ní vylučuje, takže může třeba obohatit půdu o dusík. V neposlední řadě umí některé rostliny půdu pěkně prokypřit nebo mulčovat. Společné pěstování je skvělým řešením pro všechny zahrady, kde nemají místo umělá hnojiva a chemie. Jednoduchým kombinováním rostlin a vysazováním těch správných druhů pospolu bude zahrada zdravá a úrodná. Co se v knize dozvíte? Proč zeleninu, bylinky a květiny pěstovat společně. Jaké druhy zeleniny si spolu rozumí a jaké si naopak škodí. Jaké bylinky by měly růst blízko zeleniny. Proč zasadit k zelenině také květiny. Jak mulčovat a proč využívat zelené hnojení. Jak si zajistit dobrou úrodu bez chemie. Jak si připravit plán pro polykulturní zahradu. O e-booku Zelenina v dobré společnosti 25 barevných stran kombinace zeleniny, bylinek a květin zahradnické rady (mulčování, zakládání záhonů) tajné tipy autorky místo na vaše poznámky Prolistujte si e-book nebo si ho rovnou objednejte. Teď je k dostání za 99 korun. Článek Vychází nový e-book Zelenina v dobré společnosti se nejdříve objevil na SIDI Media.

projít na článek

E-book: Dlouhodobá ochrana dřeva v exteriéru – praktické rady

Přečtěte si náš e-book online zde, nebo si ho stáhněte do vaší čtečky. Pro ty z vás, kdo dočtou až na konec, máme odměnu.  Pro pohodlnější čtení doporučujeme otevřít si tento e-book v plné velikosti (šipky směřující diagonálně od sebe). The post E-book:

projít na článek

HLÁŠENÍ 04.08.2023

Zelenina Juvita Uherský Brod bude v pondělí 7.8. od 12:10 do 12:30 h, prodávat borůvky, meruňky, brambory ze Znojma, novou cibuli, nový česnek, České rajčata, papriky, okurky. Dále nabízí žampiony, hlívu ústřičnou a olejové svíčky.

projít na článek

HLÁŠENÍ 18.08.2023

Zelenina Juvita Uherský Brod bude v pondělí 21.8. od 12:10 do 12:30 h, prodávat borůvky, broskve na zavaření, hrušky, brambory ze Znojma, novou cibuli, nový česnek, České rajčata, papriky, okurky. Dále nabízí žampiony, hlívu ústřičnou a olejové svíčky.

projít na článek

4. Šlapanický zpravodaj 2023 právě vychází

Vážení čtenáři, již dnes v pátek 4. srpna 2023 vychází čtvrté číslo Šlapanického zpravodaje. 

projít na článek

Zelenina Juvita - prodej

Zelenina Juvita Uherský Brod bude v pondělí 16.10. od 12:10 do 12:30 h, prodávat brambory na uskladnění z Vysočiny, krouhané zelí, jablka na uskladnění, cibuli, česnek, rajčata, okurky, papriku a další ovoce a zeleninu. Dále nabízí žampiony, hlívu ústřičn

projít na článek