Vydejte se do Chorvatska pod mořskou hladinu

Chorvatsko si pro svou dovolenou volí stále více návštěvníků. Je to země různorodá, která nabízí nejen pláže a vodní sporty, ale také vysokohorskou turistiku, historické památky, kulturní akce a bohatou přírodní scenérii. Objednat si svůj pobyt můžete i last minute chorvatsko. Nejen to, ale i další pobyty a možnosti ubytování, nabízí portál ubytovanivchorvatsku.cz. Objevujte krásy podmořského světa Milovníci vodních radovánek a exotiky zajisté uvítají možnost potápění a prozkoumávání podmořského světa. Podél celého pobřeží má svá centra celá řada potápěčských škol, které nabízejí k zapůjčení i potřebné vybavení. Nemusíte tedy mít nic s sebou a vše potřebné si vypůjčíte na místě. Vyberte si tedy některou z možností ubytování chorvatsko a vydejte se do hlubin moře. Neskrývají se tam jen vodní tvorové, ale také vraky lodí nebo tajemné podmořské jeskyně. Něco pro milovníky vraků Chcete-li prozkoumávat lodní vraky, pak se vydejte třeba na ostrov Dugi Otok. V okolí ostrůvků Mali a Veli Lagan se nachází vrak německé lodi. V současné době poskytuje domov velkému množství ryb a korálů. Takže kromě prohlídky vraku vás tu čeká i bohatý podmořský život. Podmořské jeskyně Na ostrově Mljet se nachází bájná Odysseova jeskyně. Také podmořský život nacházející se v okolí ostrova je velmi bohatý a pestrý. Setkat se tu můžete nejen s pestrobarevnými rybkami, ale také s chobotnicemi, sasankami, kraby nebo ropušnicemi. Další jeskyně se nacházejí třeba v okolí ostrova Vis. Tady na vás čekají hned tři – Modrá, Zelená a Medvědí. Modrou jeskyni osvětluje světlo, které do ní vniká pouze podvodním tunelem. Vytváří tak v jeskyni fascinující podívanou. Medvědí jeskyně kdysi poskytovala útočiště tuleňům. Úzkým konce ústí jeskyně na malou pláž. Do Zelené jeskyně pronikají paprsky puklinami ve stropu a na stěnách vytvářejí smaragdově zelené světelné efekty. Nejvíce světla je v jeskyni v období poledne. The post Vydejte se do Chorvatska pod mořskou hladinu appeared first on Ze zahranič .

projít na článek

Z děsivých chobotnic sympaťačkami

V překrásně ilustrované knize o chobotnicích podnikneme výpravu za objevením nejstarších inteligentních tvorů naší planety a nahlédneme pod mořskou hladinu ve směsici různých žánrů: faktografických textů, básniček, vtipů, doporučení nebo povídky.

projít na článek

Dodávkou do Chorvatska v době COVIDu

Budíček, rychlá snídaně, poslední balení a jedem! Auto máme naložené, vodu napuštěnou, zbývá si zajet na PCR testy. Výsledky dostaneme během cesty, takže do Chorvatska přijedeme v klidu. Malovali jsme si to velmi jednoduše, jenže to bychom nesměli být my!

projít na článek

Chorvatská rally: Posádky vozů Škoda Fabia RS Rally2 budou bojovat o vítězství ve třídě RC2 i kategorii WRC2

› Pepe López/David Vázquez ze Španělska a Lauri Joona/Janni Hussi z Finska jsou největšími favority mezi posádkami Škoda na vítězství ve čtvrté letošní rally v kategorii WRC2.› Po triumfu v kategorii WRC2 na Safari Rally v Keni nejsou Gus Greensmith/Jonas

projít na článek

Srpnové noční procházky v ZOO PRAHA

Vydejte se do noční zoo! Zajímá Vás, co dělá během noci hyena? Nebo zda vlci skutečně vyjí na měsíc? Chcete vidět odpočívající žirafu? Pak se vydejte na noční procházku s průvodcem po Zoo Praha! Trasa procházky začíná u hlavního vchodu a vede přes Indonés

projít na článek

Spomeniky

Výtvarné dojmy z putování po socialistických monumentech roztroušených v krajinách Srbska, Bosny a Hercegoviny a Chorvatska.

projít na článek