Vypěstujte si medvědí česnek v květináči

Jedná se o vytrvalou nízkou bylinu s podzemní cibulí. Cibule je podlouhlá, obalné šupiny jsou bělavé až žlutavé. Listy jsou přízemní řapíkaté, čepele jsou úzce eliptické až úzce vejčité, na rubu nejsou zřetelně žilnaté. Květy jsou uspořádány do lichookolíku (stažený šroubel), který je polokulovitý, celkem řídký, obsahuje asi 10–20 květů, pacibulky chybí. Květenství je podepřeno dvouklaným toulcem, který je kratší než stopky květů. Okvětní lístky jsou cca 10 mm dlouhé a 2 mm široké, bílé. Plodem je tobolka.

projít na článek

Medvědí stezka

Když s dětma pod stan, tak to chce naplánovat nějaký pořádný výlet. Jak řekl jeden můj kamarád v zimě na horách: „Počasí má být opravdu krásné a byla by škoda toho nevyužít“. To, že po příjezdu na kopec byla tehdy mlha hustá jako čerstvá smetana a zima, ž

projít na článek

Triky s česnekom

1. Mletý česnek vs. čerstvý česnek Čerstvý česnek má silnější chuť a aroma než mletý česnek, ale mletý česnek je praktičtější a snadněji se používá. Pokud tedy chcete zachovat silnější chuť česneku, použijte čerstvý. Pokud vám ale jde spíše o praktičnost,

projít na článek

Norimberští bratři milují majonézu

Dvojčata ledních medvědů Aleut a Gregor. Narodili se 2. prosince 2010 v Norimberku, od 18. dubna 2013 žijí ve Varšavě, ale na jaře tohoto roku by se měli přestěhovat k nám do Prahy. Ještě předtím ale odejde náš Tom. Čekají nás zkrátka velké medvědí změny.

projít na článek

Dainichi - exkluzivní krmivo pro KOI

Exkluzivní krmení vychází z receptur a zkušeností nejprestižnějších japonských chovatelů KOI. Obsahuje vysoký podíl bílkovin, česnek proti parazitům, probiotika, komplex vitamínu a více než 60 minerálů.

projít na článek

Praktické rady pro uskladnění česneku a zachování jeho kvality

Česnek, všem známý pro svou výraznou chuť a vůni, je nenahraditelným ingrediencí mnoha pokrmů. Jeho správné uskladnění má zásadní vliv na uchování jeho plné chuti a čerstvosti. Zde je několik jednoduchých tipů, které vám pomohou zajistit, že váš česnek zů

projít na článek