Vyplatí se repasovat starou baterii?

Vyplatí. Pokud máte zachovalé pouzdro a funkční elektroniku, necháme vám vyměnit pouze články a to značkové Smasung, nebo Panasonic u firmy, která se této činnosti profesionálně věnuje již řadu let. Repasovaním lze ve většině případů zvýšit kapacitu baterie.

projít na článek

Rozdělení baterií podle elektrochemického principu

Li-Ion, LiPoly, LiFePO4 - kdo se v tom má vyznat? - - - Zde najdete jednotlivé typy baterií, které mají co do činění s elektrokoly a jejich základní vlastnosti, zejména výhody a nevýhody.

projít na článek

Procházka starou ? Prahou

Procházka starou Prahou: podíváme se na Prahu jiným prizmatem, než nabízí oficiální historie. Hlavní téma procházky bude svobodné zednářství a rosicruciánství od doby středověku po dnešek. Navštívíme místa, kde vnikaly dějiny těchto skupin. Na konci proch

projít na článek

Jak správně nabíjet (vybíjet) baterie?

Jak docílit vysoké životnosti baterie? - - - - Je důležitější počet nabíjecích cyklů, nebo množství přenesené energie? - - - - Jak nabíjet baterie - pro pokročilé ? - - - - Jak snadno baterii poškodit? - - - - Jak na baterii najet o 50% km více?

projít na článek

Můžeme čekat dramatické snížení hmotnosti baterií elektrokol?

V současnosti zatěžuje elektrokola baterie poměrně velkou hmotností, okolo 3 kg, někdy i vyšší. Navíc je podle dostupných informací technologie Li-ion na hranici svých možností. Lze očekávat dramatičtější snížení hmotnosti baterií elektrokol v blízké době

projít na článek