Vypořádání obchodních transakcí na burze v USA se zkrátí na jeden den

Americké akciové trhy čeká po sedmi letech další velká změna - od úterý se vypořádání burzovních transakcí zkrátí ze dvou dnů na jeden. V praxi to znamená, že investoři budou mít peníze z prodeje cenných papírů k dispozici dříve, zatímco makléřské firmy budou nuceny zadržovat menší objemy kapitálu. Americká Komise pro cenné papíry (SEC) související změny schválila loni, teď začínají platit.

projít na článek

Vypořádání veteše

Vypořádání veteše Stejně jako loňský a předloňský rok jsme oblečení, o které se nikdo do dvou měsíců od skončení tábora nepřihlásil, předali na dobročinné účely.

projít na článek

Češi se polepšili: Více než hodinu studuje podmínky úvěru 40 % lidí

Češi se ve vztahu k úvěrům chovají rok od roku zodpovědněji. Téměř 40 % z nich věnuje studování obchodních podmínek úvěru před jeho podepsáním více než hodinu svého času, pětina lidí dokonce minimálně jeden den. Podle pravidelného průzkumu společnosti Cof

projít na článek

Typy obchodních systémů

Vítejte u pokračování série příspěvků o algoritmickém obchodování tak, jak ho vnímám já. Dnes se zaměřím na typy obchodních systémů... (celý článek)

projít na článek

Oznámení o nových všeobecných obchodních podmínkách

Společnost Cofidis oznamuje, že s účinností od 1. 8. 2014 dochází ke změně všeobecných obchodních podmínek u většiny úvěrových produktů společnosti COFIDIS s.r.o. Tato změna se dotkne všech smluv o úvěru.

projít na článek