Vyrazte do jižních Čech na nejeden parádní zážitek na vodě!

Opravdu jen velice obtížně byste hledali v naší republice kraj, kde by byla tradice rybníkářství a celkově vodních ploch tak ohromná, jako je tomu v jižních Čechách. Mimo spousty rybníků jsou jižní Čechy také domovem řeky Vltavy, Malše či Otavy. A co spojuje všechny tři tyto řeky? Je to spousta zábavy, kterou si čeští i zahraniční turisté užívají na vodě! Právě vodní výpravy jsou přitom něco, co rozhodně z jižních Čech dělá neuvěřitelnou turistickou atrakci. Je ale potřeba myslet i na to, jakými městy řeky protékají, protože si při vodáctví můžete užít i neuvěřitelné množství aktivní zábavy. Užijte si divokou vodu od hranic Přímo na hranicích s Rakouskem najdeme jedno z měst, které rozhodně to jí za to navštívit. Vyšší Brod je historické město, které svůj název získalo opravdu podle brodu, který byl ve středověku důležitou obchodní trasou. Mimo krásného města a dobrých restaurací je tady ale i půjčovna raftů Vyšší Brod. Ačkoliv nemusíte nutně trasu absolvovat po divoké vodě, tak jsou jižní Čechy mnohdy plné i zajímavějších vodních pasáží pro ty, pro které je klidná voda nuda. Historické město opodál Pokud se rozhodnete z Vyššího Brodu pokračovat po proudu řeky Vltavy, tak byste měli za jednodenní plavbu dorazit do jednoho z nejhezčích měst, které v České republice můžete najít. A to do krásného Českého Krumlova, který je schovaný v otočce řeky Vltavy. Krumlov je ojedinělý krásným historickým centrem a zámkem, který rozhodně stojí za prohlédnutí. Navíc je zde půjčovna lodí Český Krumlov, kde můžete zanechat loď z Brodu a vyrazit na procházku historického centra, na dobré jídlo nebo zde i přespat. Nevynechejte ani České Budějovice České Budějovice jsou krajským městem. Nabídnou vám především moc hezké historické náměstí a spoustu zajímavých lokalit, především potom výborných restaurací a možností ubytování. Mimo toho je tady pochopitelně také půjčovna lodí, kde můžete zakotvit a popřípadě i přespat. Tím ale dobrodružství na vodě v jižních Čechách nekončí. Sjíždět můžete i další řeky skrze města jako je Tábor, Strakonice nebo Veselí nad Lužnicí. Možností je tady zkrátka neskutečné množství! The post Vyrazte do jižních Čech na nejeden parádní zážitek na vodě! appeared first on Perlorodky.

projít na článek

Okolo jižních Čech 2023

Zveme všechny cyklo-nadšence i obdivovatele na již jubilejní desátý ročník cyklistického závodu Okolo jižních Čech. Jedná se o mezinárodní etapový cyklistický závod, který se koná ve dnech 7.-10.září. Akce je součástí mezinárodního kalendáře UCI v silničn

projít na článek

Paddleboarding v jižních Čechách

Jste hrdými vlastníky perfektního paddleboardu a rádi byste jej vyzkoušeli na vodě v jižních Čechách? Máme pro vás perfektní tipy na to, kde si zajezdit na prkně a kde skvěle relaxovat.

projít na článek

Apartmánové domy Frymburk

Apartmánové domy Frymburk sídlí v obci Frymburk v lokalitě, která v sobě spojuje významné oblasti Jižních Čech. Každý z 5 domů nabízí komfortní ubytování pro 8 osob ve čtyřech ložnicích.

projít na článek

Apartmánové domy Frymburk

Apartmánové domy Frymburk sídlí v obci Frymburk v lokalitě, která v sobě spojuje významné oblasti Jižních Čech. Každý z 5 domů nabízí komfortní ubytování pro 8 osob ve čtyřech ložnicích.

projít na článek

Velká cena hejtmana Jihočeského kraje 2015

Mistrovství jižních Čech - Velká cena hejtmana Jihočeského kraje - Postupová soutěž ve společenském tanci ve fotografiích Jindry Řeháčkové

projít na článek