Výroba luxusních belgických pralinek po domácku. Návod a recept...

Vyrobit domácí čokoládové pralinky je velice jednoduché, s naším receptem a návodem na výrobu domácích pralinek to zvládne opravdu každý :-) Příprava vám zabere cca 20 minut a výsledek bude ohromující. Chuťově i vzhledově domácí pralinky konkurují značkovým čokoládovým pralinkám.Co budete potřebovat na pravé domácí pralinky?Na výrobu domácích pralinek potřebujete mléčnou, bílou nebohořkou kvalitní čokoládu na pralinky s cukrem či bez cukru, která se prodává ve formě dukátů nebo peciček, a silikonovou formu na pralinky.Nedoporučujeme tabulkovou čokoládu na vaření, např. Orion, která jednak obsahuje kontroverzní palmový tuk a navíc z ní nejsou pralinky zdaleka tak chutné, jako z pravé čokolády na pralinky.Návod na výrobu:Čokoládové pecičky nebo dukáty rozpustíme v nerezové či porcelánové míse, kterou posadíme na hrnec s vroucí vodou. Čokoládu nad párou mícháme až do rozpuštění.Vezmeme formu na pralinky, která může mít důlky ve tvaru srdíček, koulí, hvězd, mořských plodů, zvířat a jiných tvarů.Tuto formu začneme plnit rozpuštěnou a na 30 stupňů schlazenou čokoládou.Čokoládu do formy naléváme naběračkou a poté dlouhým nožem nebo špachtlí odstraníme přebytek čokolády a uhladíme povrch. Čokoládu lze do formy také vstřikovat zdobítkem.Necháme pralinky ztuhnout a vyklepneme z formy. Poté je naservírujeme na talířek, tác, nebo pokud chceme zamilované pralinky, tak je naskládáme na talíř ve tvaru srdce nebo do srdcové misky, a pak už jen můžeme mlsat.Pralinky lze vylepšit zdobením, např. rozpuštěnou čokoládou v jiném odstínu uděláme na pralinky proužky nebo je posypeme cukrovým sypáním, obarvíme jedlou barvou či nazdobíme srdíčky z jedlého papíru apod.

projít na článek

Čeština pro KotOR a KotOR II

Už bylo načase, tak jsme se pochlapili a aktualizovali návod na češtinu pro KotOR a KotORII: the Sith Lords. K dispozici je nyní návod na Steam verze. Pokud máte DVD/GOG.com verzi, tak předpokládáme, že návod by měl být stejný. Už je...

projít na článek

První recept je na světě :-)

Tak pomalu začínáme a první recept je už na světě - vlastně na webu. Žádný zázrak, ale je to jednoduchá a rychlá polévka, která vás zasytí a zahřeje.

projít na článek

Kokosový kmen - recept na oblíbenou mlsku

Také si rádi pochutnáváte na kokosovém kmenu, který se všude prodává? Připravte si ho doma, recept na kokosový kmen je totiž velmi snadný. Přesvědčte se!

projít na článek

Slaný karamel: Vyzkoušejte tento skvělý recept

Slaný karamel ☑️ si podmanil svět, pokud jste si oblíbili, je na čase připravit ho doma. ☑️ Recept je velmi snadný a vy ho pak budete moct neustále mlsat.

projít na článek

Banánové kuličky potěší váš mlsný jazýček - recept

Vyzkoušejte výborné ☑️ banánové kuličky, které se připraví doslova za pár minut. Recept je velmi snadný a tyto nepečené kuličky chutnají skvěle.

projít na článek