Původní obyvatelé severoamerickýho kontinentu používali a zpracovávali šťávu z javorových stromů už dávno předtím, než se objevili první evropané a z ústního podání a archeologických důkazů víme, že javoroý sirup měli jako zdroj energie a výživy v tekuté i tuhé podobě. Nejčastěji javorovou mízu zpracovávali do granulovaného cukru, který se snadněji stěhoval i přemísťoval. Javorový [] Zdroj
1) Na vyrobení 1 litru javorového sirupu je potřeba až 40 litrů javorové mízy. 2) Javorový sirup a všechny produkty vyrobené ze 100% sirupu, jsou košer potravina vhodná pro židy a taky je to veganská potravina. 3) Po USA je největším odběratelem javorovéh
projít na článekVědecká studie zjistila v javorovém sirupu přítomnost 20 antioxidantů bojujících proti chorobám. Podle vědecké studie vedené Univerzitou Rhode of Island, výzkumník Dr. Navindra Seer nalezl v javorovém sirupu více jak 20 složek, které prozívají lidskému zd
projít na článekPro javorový sirup a jeho druhy se používají dva spůsoby označení: Podle Kanadské a Americké klasifikace. Většinou výrobci javorového sirupu, používají označení své země, nejčastěji je to tedy Kanadské označení, jako krajiny s největší produkcí sirupu na
projít na článekČesnek, nejlépe ten český, obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek a je skvělým pomocníkem v boji s nachlazením. Česnek je rovněž účinný v podobě sirupů. Jejich výroba není nic složitého a vězte, že recepty našich babiček fungují i dnes.
projít na článekTymiánový sirup se vskutku již mnoho desetiletí používá jako vynikající domácí léčivo proti takzvanému mokrému kašli, kdy je třeba dýchací cesty zbavit hustého hlenu. Navíc je opravdu velmi účinný a dětmi pro svoji sladkou chuť vcelku dobře přijímaný. Nák
projít na článek