Vysazování v dubnu

přehled zarybnění v dubnu: 8. dubna jsme vysadily do revíru 200 kg pstruha duhového o průměrné hmotnosti 2 kg. 22. dubna jsme vysadily dalších 300 kg těchto duháků. 26. dubna bylo vysazeno 1000 ks parmy o průměrné velikosti 13 cm. V dubnu bylo chytání na tomto revíru velmi zajímavé. Tekla poměrně nízká a čistá voda a často docházelo v odpoledních hodinách k pěknému sběru. Takže chytání na suchou mušku přineslo opravdu hodně zajímavých zážitků. Na následujícím videu můžete vidět aktivitu ryb 17.4.2021: video Vltava 24 (4)(1)

projít na článek

Vysazování v roce 2020

První vysazení letošního roku jsme realizovali 11.3.2020 kdy bylo vysazeno 350 q menších duháků (průměrná hmotnost 0,5 kg). Tyto menší ryby revír oživili svým počtem a doufáme, že při jarním sběru budou aktivní a oživí tak hladinu množstvím koleček. Další

projít na článek

Přibyly další ryby

Na Labské je ryb dost, ale aby bylo chytání ještě lepší, jejich stav se úořád doplňuje... tady je pár fotek z vysazování, bylo to začátkem zářží a do vody šlo cca 250 kilo duháků ve skvělé kondoci. takže je potřeba určitě pochválit Milana Pavlíka... vyra

projít na článek

Přednáška Trnava 2008

Jiří Vacek z našeho archivu Příspěvek k vědeckému kolokviu „Človek, kultúra a mystika“, na Katedre filosofie FFTU v Trnave v dubnu 2008.

projít na článek

Březová voda

Součástí kosmetické březové vody je alkohol (jako konzervant) a hlavně březová míza, která se zachycuje z navrtaného stromu v březnu a dubnu, je čirá, chutná sladce, protože obsahuje dost cukru, a je téměř bez zápachu.

projít na článek