Maso pocházející ze hřbetu býka (jalovice) nazýváme roštěnec. Vysoký roštěnec je část, která jde ze středu směrem k hlavě. Na opačné straně nalezneme nízký roštěnec. Rozdíl mezi nimi poznáme v řezu. Nízký roštěnec je z jednoho celistvého svalu, zato vysoký roštěnec je z několika vrstev.
Připravit si doma dokonalý rib-eye steak není nic složitého. V tomto jednoduchém návodu vám představíme osvědčené postupy, jak připravit vyzrálý hovězí vysoký roštěnec, abyste vždy měli nádherně šťavnaté a chutné masko.
projít na článekRoštěná patří k nejoblíbenějším částem hovězího masa. Dělí se na vysoký a nízký roštěnec, oba poskytují jemně vláknité a dobře prorostlé šťavnaté maso. Vysoký roštěnec, obsahující 16 % tuku, se nachází za podplečím a má blíž k přednímu masu. Z jeho středu
projít na článekHovězí roštěnou najdeme na hřbetě zvířete a je rozdělena na dvě části. Část, která je blíže k hlavě známe jako vysoký roštěnec a druhou půlku nazýváme nízký roštěnec. Maso je šťavnaté a lehce prorostlé tukem, který z masa dělá skvělou pochoutku.
projít na článekChcete ochutnat jedno z nejlepších hovězích z USA? Doporučujeme určitě vyzkoušet jedno z mas od firmy Greater Omaha, která je proslulá svou konzistentní kvalitou. V naší nabídce naleznete Ball Tip steak (část ořechu), Striploin steak (nízký roštěnec) a Kn
projít na článekJak připravit kuřecí steak, aby byl šťavnatý? Jak mít kuřecí steak na stole během pár... Příspěvek Nejjednodušší recept na vynikající kuřecí steak pochází z Videorecepty
projít na článek