Vzkaz tylovským chlapcům: Pojďte rapačovat!

Štěpán Solanský a Přemek Slovák vyzývají kamarády a další zájemce z Tylovic, aby se přidali ke skupině velikonočních rapačářů. Začíná se na zelený čtvrtek, sraz je na Dolině. V kolik hodin? To zatím chlapci neupřesnili  - čekají na další posily:) Zájemci, hlaste se u Štěpána na telefonu 608 106 292. (MTA, foto Tomáš Mokroš)

projít na článek

Sraz rapačářů tuto středu v 16 hodin

Štěpán Solanský vzkazuje všem, kteří mají zájem o velikonocích rapačovat, ať se dostaví ve středu 23. března v 16 hodin na Dolinu. (MTA)

projít na článek

Jan Veliký prvním tylovským fojtem

Nejstarší dvě pozemkové knihy rožnovské dosvědčují, že byly osada tato až do r. 1610 součástkou Rožnova. Až do tohoto času zasedali občané tylovští v obecní radě rožnovské a měli obě obce též společné knihy pozemkové (T, I. F. 21. 68. AJ.).

projít na článek

Ocenění tylovským hasičům

Děkujeme čtyřem členům Sdružení dobrovolných hasičů v Tylovicích, které rožnovská radnice v minulých dnech ocenila za bezpříspěvkové dárcovství krve.  Stanislav Gajdůšek (na snímku) získal zlatý kříž třetí třídy za 80 odběrů, ing. Ondřej Jurča a Jiří Mart

projít na článek

Trestání sexuálního násilí proti mužům a chlapcům: Poslední slovo kambodžského tribunálu

Na konci loňského roku se uzavřela další významná kapitola Zvláštních senátů soudů v Kambodži (ECCC), které zveřejnily odvolací rozsudek ve vyloučené trestní věci 002/02 proti bývalé hlavě státu z období režimu Rudých Khmerů Khieu Samphanovi. Odvolací se

projít na článek