Vzpomínka na Irmu Brenman Pick

Když se naše skupina (Londýnský klinický seminář) letos v únoru po supervizním setkání s Irmou Brenman Pick loučila, provázela nás její slova – „je to naposledy, co se vidíme“. Věděli jsme, že je Irma nemocná, že v jejím věku (letos jí bylo 89 let) již není moc naděje na úzdravu, síla jejích slov nás ale velmi zasáhla. Na začátku srpna přišel mail od Vica Sedlaka, že Irma zemřela. Nebyl to jen formální mail, který oznamuje odchod supervizního a tréninkového analytika a bývalé prezidentky (1997–2000) Britské psychoanalytické společnosti, ale slova o ztrátě někoho, kdo byl celoživotním mentorem, důležitou osobou. Vendula Probstová Číst celé >>> Článek Vzpomínka na Irmu Brenman Pick se nejdříve objevil na Česká psychoanalytická společnost.

projít na článek

Ford Pro má double! Ford Transit Custom získává titul International Van of the Year a Ford Ranger přidává ocenění International Pick-up Award!

Společnost Ford Pro získala dvojí ocenění, a to International Van of the Year (IVOTY) a International Pick-up Award (IPUA), a to se svým novým modelem Transit Custom van a novou generací pick-upu Ranger.

projít na článek

Vzpomínka na Libora

„Kurva děcka do prdele kde všichni jste? Já už mám druhé pivo, furt čučím na letadla a tady nikdo.“

projít na článek

Vzpomínky z deníčku známé kynoložky - r. 1979

Když mi Ilona Procházková poslala prastarý deníček, překvapila mne. Snad malé připomenutí té doby r. 1979 se bude líbit. Na konci článku je pár fotek od Mariny, jako další vzpomínka na stará hostivařský cvičák.

projít na článek

Zorka z Bezděkova - vzpomínka

Když jsem na facebooku objevila p. Pavlu Magdalenu Zemanovou a obě jsme zjistily, co vše nás spojuje, poprosila jsem jí o psí vzpomínání. Ochotně mi vyhověla, a tak si můžete sami přečíst, jaké může mít úspěchy malé plemeno, které si zaslouží víc, než pos

projít na článek

Ypsilonka si připomíná: Evalda Schorma ve vyprávění Jaroslava Pacovského

K inscenaci Jana Schmida Carmen nejen podle Bizeta, natočené Evaldem Schormem jako středometrážní film. Jedinečná vzpomínka Jaroslava Pacovského z doby natáčení a jako přídavek árie Carmen podaná basem Bohuslava Maršíka, který ji před lety v představení z

projít na článek