Vzpomínka na Tomáše Jelena

Rád bych zde touto krátkou vzpomínkou vzdal čest Tomáši jelenovi, se kterým jsem se dlouhá léta znal a který nás bohužel navždy opustil a odešel do nebe bojovníků. Senpai Tomáš Jelen byl můj kendó senpai. Poprvé jsem se sním setkal vroce 1998 voddílu Vysokoškolské tělovýchovné jednoty TECHNIKA PRAHA STROJNÍ. Začal jsem zde poprvé cvičit kendó []

projít na článek

Vzpomínka na spisovatelku

Čekej, já se vrátím. Tak se jmenuje román Ludmily Pařenicové – Bumbalové z Tylovic, který vizovické Nakladatelství Lípa vydalo v roce 1992. V neděli 30. října 2011 tomu bude již deset let, co nás tylovická spisovatelka ve třiasedmdesáti letech opustila.

projít na článek

Hážovjané mají můj obdiv

HÁŽOVICE - Přinášíme fotoreportáž Tomáše Mokroše, který nebyl zdaleka jediným tylovickým účastníkem Hážovických slavností.

projít na článek

Vzpomínka na lidového řezbáře Michala Žitníka

K nám do Tylovic se Michal Žitník přistěhoval ze Soláně 24. dubna1984 ve svých devětašedesáti letech. Se svou ženou Marií si koupil domeček od Hlucháňů u kříže, kde spolu svorně žili až do roku 1990, kdy 1. prosince pan Žitník zemřel.

projít na článek

Dotaz z redakční pošty

TYLOVICE - V naší redakční e-mailové schránce jsme objevili dopis od Dr. Tomáše Tyla. Mimo jiné píše:

projít na článek

Máme velkou šanci na českou osmifinalistku, tři nasazené Češky jsou ve čtvrtině se Šwiatekovou

V neděli startuje hlavní soutěž antukového grandslamu French Open. Herní pole vede světová jednička, trojnásobná šampionka a vítězka posledních dvou ročníků Iga Šwiateková. Mezi další největší favoritky se řadí Aryna Sabalenková, Coco Gauffová a Jelena Ry

projít na článek